A
Admin
Yönetici
Yönetici
Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan "Makaron Üretimi ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile makaron üretim tesislerine kamera sistemi kurma zorunluluğu getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan bu düzenleme, yasa dışı tütün ticaretinin önüne geçmek ve sektördeki denetimleri sıkılaştırmak amacıyla hayata geçirildi. Yeni yönetmelikle birlikte makaron sektöründeki firmalar, üretim süreçlerini kesintisiz şekilde kameralarla izlemek zorunda kalacak. Böylece üretim aşamalarının kayıt altına alınması ve izlenmesi sağlanarak, kaçak üretim ve ticaretin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca, yönetmelikte teminat alınması ve borçsuzluk belgesi istenmesi uygulamalarında yaşanan sorunlara çözüm getirilecek. Sektördeki terminoloji birliği sağlanarak, ilgili diğer mevzuat hükümleriyle uyumlu hareket edilmesi amaçlanıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, bu adımla birlikte makaron üretim ve ticaretine ilişkin süreçlerdeki mevcut denetim, izleme ve güvenlik mekanizmasının güçlendirileceğini belirtti. Yeni düzenlemenin, sektörde şeffaflığı artırarak yasa dışı faaliyetlerin engellenmesine önemli katkı sunması bekleniyor. (Sözcü)