Makarnayı böyle tüketin kilo almak hayal olsun

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kilo vermek isteyenler, karbonhidratları tamamen kesmek yerine yeni bir yaklaşımı tercih etmeye başladı. Fitness uzmanı Kevin David Rail’e göre, makarna, pilav ve patates gibi karbonhidrat içeren yiyecekleri pişirdikten sonra soğutup tüketmek, kilo kontrolünde olumlu etkiler yaratabiliyor. Rail, "Makarna ve pirinç gibi yiyecekler pişirildikten sonra soğutulursa, içlerindeki nişasta 'dirençli nişasta' olarak adlandırılan bir yapıya dönüşür" diyor. Bu tür nişasta, lif benzeri bir işlev görerek sindirimi yavaşlatıyor, kan şekerindeki ani yükselişleri engelliyor ve daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor. KİLO KONTROLÜNDE DESTEK SAĞLIYOR Bu yöntemin sadece kilo vermeye yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda enerji seviyelerinin dengelenmesine ve bağırsak sağlığının korunmasına da fayda sağladığı belirtiliyor. Üst düzey sporcuların da uzun süredir bu yöntemi kullandığı biliniyor. Ayrıca, soğutulan karbonhidratlar tekrar ısıtılsa bile dirençli nişasta özelliklerini koruyor; yani önceden hazırlanıp ısıtılan yemekler de benzer faydaları sunabiliyor. YÖNTEMDEN MAKSİMUM VERİM ALMAK İÇİN ÖNERİLER: Öğünlerinizi önceden hazırlayıp karbonhidratlı besinleri soğutun Makarna ve pirinç gibi besinleri protein ve sağlıklı yağlarla birlikte tüketin Makarna tercihinizi az pişmiş (al dente) şekilde yaparak, yeme hızınızı yavaşlatıp tokluk süresini uzatın BİLİMSEL DAYANAK DA VAR Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Chris van Tulleken, bu yöntemin bilimsel temelini destekliyor. Ona göre, dirençli nişasta kalın bağırsağa ulaştığında burada yavaş yavaş fermente olarak kalp sağlığı ve tansiyon üzerinde olumlu etkileri olan kısa zincirli yağ asitlerine dönüşüyor. (Sözcü)
 
Geri
Üst