Mahmut Gökgöz kimdir? Kaç yaşında, nereli? Hangi projelerde rol aldı?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Mahmut Gökgöz, 6 Mart 1951 tarihinde dünyaya geldi. Sanat eğitimini Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlayan Gökgöz, 1975 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nda profesyonel oyunculuk kariyerine adım attı. ULUSLARARASI TİYATRO ÇALIŞMALARI Yurt dışında da tiyatro çalışmalarına imza atan Gökgöz, Tuncel Kurtiz, Ayşe Emel Mesçi ve Serpil İnanç gibi önemli isimlerle projelerde yer aldı. Bu süreçte edindiği deneyimlerle tiyatro alanında derinleşti. 1990 yılında Fransa’da “Paris Gençlik Tiyatrosu”nu kurarak sanatsal vizyonunu uluslararası alana taşıdı. TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ VE DEVLET TİYATROLARI 1992 yılında Türkiye’ye dönen Gökgöz, İzmir Devlet Tiyatrosu kadrosuna katıldı. Aynı zamanda üniversitelerde tiyatro eğitimi vererek genç sanatçılara da yol gösterdi. Halen çeşitli tiyatrolarda yönetmenlik yapmakta ve sahnede aktif olarak rol almaktadır. TİYATRONUN DIŞINA TAŞAN OYUNCULUK KARİYERİ Mahmut Gökgöz, sadece tiyatroda değil, sinema ve televizyon dünyasında da üretken bir kariyere sahiptir. 1979 yapımı Yusuf ile Kenan ile başlayan kamera önü yolculuğu, yıllar içinde farklı türde onlarca film ve diziyle devam etti. ROL ALDIĞI PROJELER Babam ve Oğlum (2005) Mavi Gözlü Dev (2007) Korkuyorum Anne (2004) Press (2010) Ulak (2007) Kurtlar Vadisi Pusu (2013) – Hayri Kozakçıoğlu Sadakatsiz (2020-2021) – Altan Saygıner Hercai (2019-2021) – Konuk Oyuncu Arka Sokaklar, Uçurum, Karagül, Akasya Durağı, Ezel, Avrupa Yakası, Doktorlar, Hayat Bilgisi, Çemberimde Gül Oya gibi pek çok dizide rol aldı. KOMEDİDEN DRAMA, DİZİDEN SİNEMAYA Gökgöz, kariyeri boyunca hem komedi hem dram türünde pek çok yapımda yer aldı. Recep İvedik 2 (2009) gibi gişe komedilerinden Kalbin Zamanı ve Güle Güle gibi dram projelerine kadar geniş bir yelpazede oyunculuk yaptı. Ayrıca Masallar, Üvey Baba, Yılan Hikayesi, Koçum Benim gibi unutulmaz dizilerde izleyiciyle buluştu.

Geri