Liselere Geçiş Sistemi sınavı ne zaman? LGS giriş belgeleri açıklandı mı? LGS sınavı saat kaçta?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için geri sayım başladı. 8. sınıf öğrencileri ve velileri, sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağını ve sınav tarihini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS sürecine dair tüm önemli tarihleri paylaştı. LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK? LGS’ye katılacak öğrencilerin sınav giriş belgeleri, 4 Haziran 2025 tarihinden itibaren okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınarak mühürlenip öğrencilere teslim edilecek. Belgeler, öğrencinin fotoğrafını içerecek ve sınav günü mutlaka yanlarında bulundurmaları gerekecek. 2025 LGS SINAVI HANGİ GÜN YAPILACAK? Bu yılki LGS sınavı 15 Haziran 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde eş zamanlı uygulanacak sınavda öğrenciler, iki oturumda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve yabancı dil derslerinden sorumlu olacak. LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Öğrencilerin heyecanla bekleyeceği LGS sınav sonuçları, 11 Temmuz 2025 Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresi resmi adresi üzerinden ilan edilecek. Sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ Tercihler: 14 - 24 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılacak. Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar: 4 Ağustos 2025’te duyurulacak. KAYNAK: MİLLİYET

Geri