Lise tercihleri nasıl yapılır? e okul giriş I e okul LGS tercih robotu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
LGS 2025 tercih süreci başladı! e okul üzerinden yapılacak tercihler için tüm bilgilere ve adım adım nasıl işlem yapacağınız konusunda detaylara ulaşabilirsiniz. Lise tercihlerinizi doğru şekilde yapmak için bu rehberi kaçırmayın! E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR? LGS tercih robotu üzerinden tercih yapmak isteyen adaylar, öncelikle e okul sistemine giriş yapmalıdır. Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: Tarayıcıdan adresine gidin. Açılan sayfada “Veli Bilgilendirme Sistemi” bölümünü seçin. Öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, okul numarası, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi gibi bilgileri girin. “Giriş” butonuna tıklayarak sisteme erişim sağlayın. 2025 LGS TERCİH EKRANI VE LGS TERCİH YAPMA İŞLEMİ LGS tercihleri e okul sisteminde 3 farklı tercih ekranı üzerinden yapılmaktadır: Yerel yerleştirme tercihi Merkezi yerleştirme tercihi Pansiyonlu okul tercihleri Öğrenciler bu ekranlar üzerinden tercihlerini tamamladıktan sonra tercih listesini mutlaka okul müdürlüğüne onaylatmalıdır. Tercihlerin yapılacağı süre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan tarihler arasında geçerlidir. 2025 LGS TERCİH KILAVUZU VE MEB TERCİH REHBERİ LGS tercih kılavuzu 2025, tercih sürecinde adaylara rehberlik etmektedir. Kılavuzda: Tercihlerin nasıl yapılacağı, Tercihlerin hangi tarihler arasında alınacağı, Tercih robotu kullanımı, Tercih listelerinin detayları yer almaktadır. MEB LGS tercih kılavuzu ve tercih rehberi, adayların tercih sürecinde dikkat etmesi gereken önemli kaynaklardır. LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAR? MEB tarafından açıklanan takvime göre 14 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla lise tercihleri e okul sistemi üzerinden başlar. Adaylar, lise tercih işlemlerini e okul tercih ekranından gerçekleştirebilirler. MİLLİYET

Geri