Lise KPSS ne zaman, Ortaöğretim KPSS 2025 yılında olacak mı?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Lise KPSS ne zaman, Ortaöğretim KPSS 2025 yılında olacak mı? Gözler bir sonraki KPSS tarihlerine çevrildi! LİSE KPSS NE ZAMAN? Devlet kadrolarına yerleşmeyi isteyen lise mezunlarının takibinde olan Ortaöğretim KPSS, her seviyeye özel tarihlerle uygulanıyor. Ancak lise düzeyi için bu sınav yalnızca çift yıllarda gerçekleşiyor. Son olarak 2024’te yapılan oturumun ardından, sıradaki sınav tarihi 2026 olarak görülüyor. Bu nedenle 2025 yılı içerisinde KPSS Ortaöğretim sınavı düzenlenmeyecek. Adayların bir sonraki sınav için 2026 yılına kadar beklemesi gerekiyor. Bu süreçte sınava hazırlananların daha uzun vadeli ve stratejik bir çalışma planı yapmaları önem taşıyor. 2025 LİSE KPSS OLACAK MI? ÖSYM’nin yayımladığı sınav takvimine göre, 2025 yılında lise düzeyine yönelik herhangi bir KPSS oturumu yer almıyor. KPSS Ortaöğretim yalnızca çift yıllarda organize ediliyor. Bu nedenle 2025 yılı için sınav planı bulunmuyor. 2024 yılında yapılan sınava katılamayan veya beklediği puanı alamayan adaylar, yeniden sınava girmek için 2026 yılını beklemek zorunda kalacak. Bu süreçte fırsatları kaçırmak istemeyen adaylar, hazırlıklarını disiplinli bir şekilde sürdürmeli. KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), kamu sektöründe çalışmak isteyen adayların katıldığı merkezi bir sınavdır. Eğitim durumuna göre farklı seviyelerde oturumlara başvuru yapılabilir. Ortaöğretim KPSS’ye katılmak isteyen adayların en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmaları gerekiyor. Mezuniyet aşamasında olan ve sınav tarihinde diplomasını alabilecek durumda olan adaylar da başvuru hakkına sahiptir. Bu sınavla birlikte B grubu kadrolara personel alımı yapılır. Adaylar, aldıkları puanlara göre merkezi yerleştirme tercihlerini gerçekleştirir. 2025 ORTAÖĞRETİM KPSS YAPILACAK MI? 2025 yılında KPSS Ortaöğretim sınavı gerçekleştirilmeyecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin uyguladığı sınav sistemine göre bu oturum sadece çift yıllarda düzenleniyor. 2024’te yapılan son sınavın ardından, sıradaki Ortaöğretim KPSS ancak 2026’da yapılacak. Bu durumda 2025 yılı boyunca sınav başvurusu yapılamayacak. Lise mezunu adayların bu durumu göz önünde bulundurarak sınav çalışmalarını uzun soluklu planlamaları, hedefe ulaşmada belirleyici olacak.

Geri