LGS’de boş kontenjanlar nerede yayınlandı? Adım adım sorgulama

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirme süreci devam ediyor. Tercih sonuçlarının 4 Ağustos 2025’te açıklanmasının ardından, istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler için boş kontenjanlar ve yeni taban puanlar yayımlandı. BOŞ KONTENJANLAR NEREDEN ÖĞRENİLİR? Yerleştirme sonuçlarına göre oluşan boş kontenjan ve taban puan bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler ve veliler, bu sistem üzerinden okulların güncel doluluk durumunu görüntüleyebiliyor. E-OKUL LGS KONTENJAN SORGULAMA ADIMLARI e-Okul.meb.gov.tr adresine giriş yapılır. "Yerleştirme Sonuçları ve Nakil Tercihleri" sekmesi seçilir. Öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası girilir. Açılan sayfada, okulların güncel boş kontenjan bilgileri ve taban puanları görüntülenebilir. 2025 LGS YERLEŞTİRME ORANI AÇIKLANDI Sınavla öğrenci alan liseler için açılan 200 bin 25 kontenjanın 191 bin 159’u doldu. Buna göre yerleştirme oranı %95,57 olarak gerçekleşti. NAKİL SÜRECİ TAKVİMİ Yerleştirme sonrası nakil süreci iki aşamada yapılacak: 1. nakil başvuruları: 4–6 Ağustos 2025 1. nakil sonuçları: 8 Ağustos 2025 2. nakil başvuruları: 8–12 Ağustos 2025 2. nakil sonuçları: 14 Ağustos 2025 Nakil sürecinde öğrenciler, yeniden tercih yaparak farklı bir okula yerleşme hakkı elde edebilecek. BOŞ KONTENJANLAR NE ZAMAN GÜNCELLENİR? Boş kontenjan bilgileri her nakil döneminin başında ve sonunda güncellenerek e-Okul sistemi üzerinden yayımlanır. Bu nedenle öğrencilerin ve velilerin meb.gov.tr ve e-Okul sistemini düzenli olarak kontrol etmesi önerilir. NTV

Geri