A
Admin
Yönetici
Yönetici
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak liselere tercih süreci bugün saat 17.00 itibarıyla sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre, öğrencilerin tercih işlemlerini belirtilen saate kadar tamamlamaları gerekiyor. LGS SINAVI 15 HAZİRAN'DA YAPILDI MEB tarafından 15 Haziran'da düzenlenen sınava, başvuran 1 milyon 10 bin 916 öğrenciden 963 bin 142'si katıldı. Sınav sonuçları 11 Temmuz 2025 tarihinde ilan edildi. 1 MİLYONA YAKIN ÖĞRENCİ TERCİH YAPTI Sonuçların açıklanmasının ardından merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak liselere yerleşmek isteyen yaklaşık 1 milyon öğrenci tercih işlemlerine başladı. Tercih süreci bugün itibarıyla sona eriyor. SINAVA GİRMEYENLER YEREL YERLEŞTİRMEYE TABİ Katılımın zorunlu olmadığı sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirme sistemiyle liselere yerleştirilecek. ÖZEL OKULLAR VE YETENEK SINAVLARI DA TAKVİMDE Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi'ne göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların başvuru ve kayıt süreci de yarın sona erecek. ÖZEL OKUL KAYDI YAPTIRANA TERCİH EKRANI AÇILMAYACAK Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak bu öğrenciler, kayıtlarını tercih süresi içinde iptal ettirirlerse tercih sistemine yeniden dahil olabilecek. SONUÇLAR 4 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK MEB takvimine göre, LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 4 Ağustos 2025 Pazartesi günü duyurulacak. NTV