LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık hizmeti öğrencileri sevindirdi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde öğrencilerin en doğru ve bilinçli kararlar verebilmesi için ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor. 17 ilçedeki Eğitim Merkezleri (MABEM) aracılığıyla gerçekleşen bu destek, tüm öğrenci ve velilere açık olarak devam ediyor. LGS Tercih Sürecinde Yanınızda 2025 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla başlayan tercih dönemi, öğrencilerin geleceğini şekillendiren kritik bir süreç olarak öne çıkıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi, alanında uzman rehber öğretmenleriyle MABEM merkezlerinde öğrenciler ve ailelerini doğru yönlendirmek için hizmet veriyor. Tercih Danışmanı Hilal Eker, sürecin 24 Temmuz’da sona ereceğini hatırlatarak, tüm öğrencileri danışmanlık için randevu almaya davet ediyor. Nakil Dönemleri ve Yerleşim Süreci Tercihlerin tamamlanmasının ardından, 4 Ağustos’ta öğrencilerin yerleştiği liseler belli olacak. Daha sonra 4-6 Ağustos ve 8-12 Ağustos tarihlerinde iki nakil dönemi gerçekleşecek. 14 Ağustos itibarıyla ise yerleştirme süreci sona erecek. Hilal Eker, öğrencilerin en uygun okullara yerleşmesi için bu dönemin büyük önem taşıdığını vurguladı. Öğrenci ve Velilerden Olumlu Geri Bildirim Tercih danışmanlığından faydalanan öğrenciler ve veliler, hizmetten memnuniyetlerini dile getiriyor. Öğrenci Alptuğ Kadir Geniş, “Danışmanlık sayesinde daha bilinçli tercih yapacağımı düşünüyorum” derken, annesi Hafize Geniş de “Hocamız sıralama ve okul değerlendirmesi konusunda bize çok yardımcı oldu” ifadelerini kullandı. Bir diğer öğrenci Şükrü Umut Kaya ise yeni öğrendiği kurallarla listelerini yeniden düzenlediğini belirtti. Üniversite Tercihlerinde de Destek Sürüyor Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitim yolculuğunda gençlerin yanında olmayı sürdürüyor. LGS tercihlerinin yanı sıra, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası tercih dönemi için de ücretsiz danışmanlık hizmeti MABEM’lerde sunulacak. Üniversite adayları, yine randevu alarak uzman rehber öğretmenlerden destek alabilecek. Bülten

Geri