LGS sınavına kaç gün kaldı? LGS sınav tarihi ve oturum saatleri detayları...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın 2025 yılına ait takvimi açıklandı. İyi bir lisede eğitim görmek isteyen yüz binlerce öğrenci ve veli, sınavın yapılacağı tarihi ve saatleri merakla araştırıyor. 2025 LGS Ne Zaman Yapılacak? Bu yıl LGS sınavı 15 Haziran 2025 Pazar günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Birinci oturum saat 09.30’da başlayacak. Bu oturumda öğrenciler, Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve İngilizce derslerinden oluşan sözel bölümü yanıtlayacak. Toplam 50 soru yer alacak ve sınav 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak. Bu bölümde öğrenciler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden oluşan sayısal testte ter dökecek. 40 sorudan oluşan bu oturum için öğrencilere 80 dakika süre verilecek. Sınav Giriş Belgeleri Ne Zaman Yayınlanacak? Adayların sınava nerede gireceklerini gösteren giriş belgeleri, 4 Haziran 2025 tarihinde e-Okul sistemi üzerinden erişime açılacak. LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Öğrencilerin merakla beklediği sınav sonuçları ise 11 Temmuz 2025 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresi üzerinden ilan edilecek. KAYNAK: NTV

Geri