LGS nakil sürecinde kritik dönemeç: MEB takvimi açıkladı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, gözler İBB yurt başvuru takvimine çevrilecek. Geçmiş yıllardaki takvimler incelendiğinde, başvuruların genellikle Ağustos ayının ikinci yarısında başladığı görülüyor. 2024 yılında başvurular 16-19 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Bu durum, 2025 yılı başvurularının da 18-20 Ağustos 2025 tarihleri arasında başlaması ihtimalini güçlendiriyor. Ancak kesin tarihler, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından resmi internet sitesi olan "" adresi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak. Geçtiğimiz yıl, "2024 İBB yurt başvuruları 16-19 Ağustos günlerinde yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden alınmış, 20-27 Ağustos tarihleri arasında da başvuru değerlendirmeleri yapılmıştı. Sonuçlar 28 Ağustos'ta yurt.ibb.istanbul adresinden açıklandı. 2023 yılında da başvuru süreci 21-27 Ağustos 2023 tarihlerinde denk gelmişti." BAŞVURU ŞARTLARI NELER? İBB yurtlarına başvuru yapabilmek için adayların belirli koşulları sağlaması gerekiyor. Bu koşullar arasında T.C. vatandaşı olmak, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, öğrenim görülecek yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içinde bulunması, ailesinin (anne-baba) İstanbul dışında ikamet etmesi gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca, "taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması, zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması, kamu personeli olmaması, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması, depremzede olup olmadığı, yurt başvurusu yaptığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olması" da başvuru şartları arasında yer alıyor. NTV

Geri