A
Admin
Yönetici
Yönetici
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bu yıl yapılan merkezi sınavın ardından öğrencilerin puanları ve başarı sıralamaları netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçlarla birlikte, LGS’de tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrenci sayısı da belli oldu. Açıklanan veriler, bu yıl elde edilen başarı oranının geçen yıla kıyasla ciddi bir artış gösterdiğini ortaya koydu. 2025 LGS’de tam puan alan öğrenci sayısı 719 olarak açıklandı. Bu rakam, 2024 yılında 352 olan birinci sayısının neredeyse iki katına ulaştığını gösteriyor. 2025 yılında LGS’ye katılan toplam aday sayısı ise 963 bin 142 olarak açıklandı. Tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan 719 öğrenci, Türkiye genelinde "birinci" ilan edildi. Bu artış, hem öğrencilerin sınava hazırlık sürecindeki gayretini hem de eğitim kurumlarının yönlendirme başarısını gözler önüne serdi. Öte yandan LGS tercih süreci için de geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın daha önce duyurduğu takvime göre, 2025 yılı tercih işlemleri 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, aldıkları puan ve yüzdelik dilimlere göre tercih listelerini oluşturacak ve hayalini kurdukları liseye yerleşebilmek için bu süreçte dikkatli adımlar atacak. Sınavın ardından gözler bir yandan başarı hikâyelerine çevrilirken, diğer yandan öğrenciler için önemli olan tercih dönemi heyecanı da başlamış durumda. Eğitim çevreleri, bu yılki başarı artışını sistemli ve erken başlayan hazırlık sürecine bağlıyor. (NTV)