LGS 2025 sonuçları açıklandı! Sonuçlar erişime açıldı! LGS tercihleri ne zaman? İşte 2025 tercih takvimi ve detaylar!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2025 sınav sonuçları bugün açıklanarak öğrencilerin erişimine açıldı. 15 Haziran’da yapılan sınava katılan yaklaşık 963 bin öğrenci, sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebiliyor. Bu yıl, sınavda tam puan alan öğrenci sayısı 719’a ulaştı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lise tercihleri 14-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih sürecinin ardından sonuçlar 4 Ağustos’ta ilan edilecek ve aynı gün boş kontenjanlar da duyurulacak. Nakil işlemleri ise Ağustos ayı boyunca devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada öğrencilere seslenerek, “Bir yıl boyunca gösterdiğiniz gayret ve çalışmanın karşılığını aldınız. Şimdi dinlenme ve yaz tatilinin keyfini çıkarma zamanı” dedi. Öğrencilerin gelecek eğitim hayatları için önemli bir dönemeç olan LGS sonuçları, gençlerin heyecanını ve umutlarını artırdı. (Hürriyet)

Geri