Kuşakları birleştiren eğitim modeli ilk kez hayata geçiyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde düzenlenen tanıtım toplantısında kamu, akademi ve yerel yönetim temsilcileri bir araya geldi. T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun katılımıyla duyurulan Aile Üniversitesi Programı, aile yapısını hem korumayı hem de çağın ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırmayı amaçlıyor. Program, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) koordinasyonunda yürütülüyor. Her aile üyesine özel fakülte Program, klasik aile eğitimi modellerinden farklı olarak aileyi bir bütün olarak ele alıyor ve her bireyin kendine özgü ihtiyaçlarını gözetiyor. İlk etapta "Anne", "Baba" ve "Evlilik" fakülteleriyle başlatılan model, ikinci fazda "Büyükanne-Büyükbaba" ve "Çocuk" fakülteleriyle genişleyecek. Böylece aile içinde nesiller arası öğrenme süreci desteklenirken, her bireyin rolü eğitimle daha bilinçli ve donanımlı hâle getirilecek. Deneyim temelli atölyelerle zenginleşen bir program Program yalnızca akademik bilgilerle sınırlı kalmıyor. Uygulamalı modüllerle bireylerin günlük yaşamlarına doğrudan dokunuyor. Öne çıkan içerikler arasında şunlar yer alıyor: “Büyükanne & Büyükbaba ile Sözlü Tarih” atölyeleriyle aile hafızasının yeni nesillere aktarımı teşvik ediliyor. “Babalar için Finansal Okuryazarlık” eğitimiyle aile bütçesinin sürdürülebilir yönetimi destekleniyor. “Anne-Baba için Dijital Dünya Rehberi” ile dijital çağda ebeveynlerin teknolojiyle sağlıklı ilişkiler kurması sağlanıyor. “Eşler için Yaratıcı Drama” modülüyle duygusal bağların kuvvetlendirilmesi hedefleniyor. Özellikle kadınlara yönelik geliştirilen “Üreten ve Güçlenen Anne” modülü ise, annelerin hem bireysel gelişimlerine hem de aile içindeki rollerine etkin katkı sunmalarına odaklanıyor.

Geri