A
Admin
Yönetici
Yönetici
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla alınacak önlemleri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bayram yoğunluğuna karşı alınan tedbirler kapsamında ağır tonajlı araçlar 4-6 Haziran tarihleri arasında belirli yolları kullanamayacak. Kamyon, çekici ve tanker gibi ağır vasıtaların 4 Haziran Çarşamba günü saat 16.00’dan, 6 Haziran Cuma günü saat 11.00’e kadar belirlenmiş güzergâhlarda trafiğe çıkışına izin verilmeyecek. Ancak yaş sebze, meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıda taşıyan araçlar bu kapsam dışında tutulacak. 81 İLDE YOĞUN DENETİM Bayram öncesi yoğun trafik nedeniyle oluşabilecek kazaların önüne geçmek için ülke genelinde 17 bin 645 ekip ve 33 bin 943 personel görev yapacak. Ayrıca 1.485 radar birimi ile hız denetimleri artırılacak. Otobüslerde Gizli Yolcu Uygulaması Genişliyor Şehirler arası otobüslerde sürücü denetimlerinin artırılması için başlatılan “gizli yolcu” uygulaması da bu dönemde yaygınlaştırılacak. Yolcu kılığına giren görevliler, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını kontrol edecek. Denetim sonunda kimliğini açıklayacak olan görevliler, elde ettikleri bulguları resmi ekiplerle paylaşacak. Helikopter ve Drone ile Havadan Denetim Bakanlık ayrıca, denetimleri sadece karadan değil, havadan da sürdürecek. 37 ilde helikopterle, tüm illerde ise drone’larla trafik kontrolü yapılacak. 30 kilometrede bir radar uygulaması ile hız ihlallerine anında müdahale edilecek. Yaka Kamerası ile Her Temas Kayıtta Olacak Sahada görev yapan güvenlik birimleri, vatandaşla olan tüm temaslarını yaka kamerasıyla kayıt altına alacak. Bu uygulama ile şeffaflık sağlanırken, herhangi bir olumsuzluğun da önüne geçilmesi hedefleniyor. (Sözcü)