A
Admin
Yönetici
Yönetici
Düzce Valiliği tarafından 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ekşi Mayanın İzinde Yöresel Köy Ekmeği Yapımı” adlı etkinlik, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımıyla Akçakoca Yukarı Mahalle’de gerçekleştirildi. Etkinlikte, Düzce Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile öğretim elemanları uygulamalı olarak köy ekmeği yapımı gerçekleştirdi. HEM DENEYİMLEME HEM DE KÜLTÜREL PAYLAŞIM Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; Düzce Üniversitesi öğrencileri; yaptıkları Türk kültüründe önemli bir yeri olan ve somut olmayan kültürel miras kapsamında değerlendirebilecek yemek ile ortak geçmiş ve tarih gibi konulara verdikleri önemi bir kez daha sergilemiş oldu. Yukarı Mahalle esnafı ve halk ile birlikte gerçekleştirilen ekşi mayalı köy ekmeği yapımı, hem öğrencilerin deneyimleyerek öğrenmesine, hem de Düzce Üniversitesi ile yerel halkın kültürel zeminde bir araya gelmesine vesile oldu. Açıklama şöyle devam etti: “Yemek, bir kültürün en önemli kültürel göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor. Geçmişten bugüne kadar gelen yemek tarifleri, yemek reçeteleri bir ulusun kimliğini yansıtıyor. Yemek aynı zamanda kişinin doğa ile olan yakınlığını da ortaya koyuyor. Bu kapsamda “Ekşi Mayanın İzinde Yöresel Köy Ekmeği Yapımı” etkinliği ile Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, somut olmayan kültürel değerleri sahiplenerek turizm teması altında gerçekleştirilen etkinliğe destek oldu. Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu; sadece bir eğitim kurumu olarak değil, aynı zamanda kültürün, tarihin ve ortak geçmişin mirasçısı olarak öğrencilerine, milli kültür ve değerlere dair bilincin aşılanmasını da kendisine misyon edinmeyi sürdürüyor.”