A
Admin
Yönetici
Yönetici
İngiliz aristokrasisinin görkemli sofralarının ardında, pek bilinmeyen ve şaşırtıcı yasaklar yatıyor. Uzun yıllar kraliyet ailesine ve soylulara hizmet veren deneyimli şef Annabel Bower, üst sınıf yemek kültüründe kesinlikle yer almayan beş yiyeceği ilk kez açıkladı. Fast food türü kızarmış yiyeceklerin, kıymalı ve doğranmış etlerin ana sofralarda tabu olduğunu belirten Bower, bu yasakların sadece damak tadıyla değil, sosyal statüyü korumak amacıyla uygulandığını söyledi. Ayrıca, sebze sunumları ve sandviçlerde bile seçici davranılan İngiliz aristokrasisinin, bu ince sınıf farklarını nasıl beslediği gözler önüne serildi. Bu özel açıklamalar, İngiltere’nin soylu mutfağının sadece zenginlik değil, katı geleneklerle örülü karmaşık dünyasına ışık tutuyor. (Sözcü)