Konak’ta istihdama köprü: ‘İş’te Konak personel istihdam ofisi 1 yaşında

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Konak Belediyesi’nin işverenlerle iş arayan vatandaşlar arasında güçlü bir köprü oluşturan ‘İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, bir yılını geride bırakırken önemli başarılara imza attı. 390 anlaşmalı firma, 778 işbaşı yapan Konaklı ve yaklaşık 6 bin kayıtlı üyeyle ofis, bölgenin istihdamına önemli katkılar sağlıyor. İlk 100 Günde Başladı, 1 Yılda 778 İşe Yerleştirdi Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve geldiği ilk 100 gün içerisinde hizmete açılan ‘İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteriyor. Bir yılda 1163 iş ilanını iş arayanlara ulaştıran ofis, 21.775 başvuru aldı. Konak Belediyesi İş İlanları Portalı üzerinden başvuru yapan 778 kişi, 235’i kadın olmak üzere iş sahibi oldu. İşverenlerle Sağlam Köprü Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, “İş’te Konak, işsizlik sorununu çözmek için önemli bir adım oldu. İş arayanlar ile işverenleri buluşturarak sağlam köprüler oluşturduk. İlk yılında 778 komşumuzun işbaşı yapması bizlere büyük mutluluk verdi,” dedi. Ayrıca, anlaşmalı firma sayısının gün geçtikçe arttığını belirtti. Gerçek Hikayeler: İş’te Konak’la İşe Başlayanlar Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu Serdar Benzer, İş’te Konak’a yaptığı başvurudan kısa süre sonra yabancı dil kursunda işe başlamasının hikayesini anlattı. Eğitimine devam eden Benzer, platformun iş arayanların ağını genişlettiğini vurguladı. Bir diğer kullanıcı Elif Salcı ise 18 yıl ara verdiği çalışma hayatına İş’te Konak sayesinde döndüğünü, Pınar Et firmasında çalışmaktan çok memnun olduğunu ve kendisini aile ortamında hissettiğini ifade etti. İş, Staj ve Eğitim İmkanları Bir Arada İş’te Konak sadece iş arayanlarla işverenleri buluşturmakla kalmıyor; staj olanakları ve çeşitli eğitim kurslarıyla da destek sunuyor. Siteden yapılan başvurularla toplu iş görüşmelerine katılım sağlanabiliyor. Ayrıca, genç kadınlara yönelik kültürel miras projeleri, büro yönetimi, grafik tasarım ve bilişim teknolojileri gibi kurslara da erişim mümkün. Bülten

Geri