Kocasına ev işi faturası kesti: Sosyal medyada hem alkış hem tepki topladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İngiltere’de yaşayan ve TikTok’ta iki çocuk annesi bir kadın, evde yaptığı işler için eşine düzenli olarak ücret talep ettiğini duyurdu. Kadının bu paylaşımı kısa sürede 250 bin izlenmeye ulaşırken, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. TikTok’ta yayınladığı videoda, ev içindeki emeğini esprili bir üslupla detaylandıran kadın, eşine "hizmet paketi" sunduğunu ifade etti. Hazırladığı bu paket kapsamında: Çamaşır yıkamak için ayda 800 sterlin, Yerleri silmek için günlük 10 sterlin, Toz almak için 85 sterlin, Ev yemekleri için ayda 300 sterlin, Süper king boy çarşafları değiştirmek için 20 sterlin, Araç yakıtı için 250 sterlin, Kişisel bakım ve alışveriş için 400 sterlin, Çocukların yemekleri içinse 150 sterlin alınması gerektiğini savundu. Kadının "ev işlerinin görünmez emeğini görünür kılmak" amacıyla kurguladığı bu paylaşım, birçok kişi tarafından mizahi bir yaklaşım olarak algılansa da bazı kullanıcıların sert tepkilerine neden oldu. “BU EVLİLİK DEĞİL TİCARET” TEPKİSİ Yayınladığı içerikte hiciv diliyle yaklaşan kadın, esprili tonu elden bırakmasa da bazı kullanıcılar bu yaklaşımı fazlasıyla ciddiye aldı. Yorumlar arasında "Bunu bana yapsaydı boşanırdım", "Bunun adı evlilik değil ticaret" gibi eleştiriler öne çıktı. Hatta bir takipçi şu yorumu yaptı: "Senin kocan olsaydım, kira olarak senden ayda 2.000 sterlin alırdım." (Sözcü)

Geri