A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kırtasiye yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim sürecinde kullanacağı araç-gereçleri (defter, kalem, çanta, silgi, boya seti vb.) temin etmeyi amaçlayan maddi destektir.
Bu destek, öğrencilerin eğitimden geri kalmamasını sağlamak ve ailelerin okul masraflarını hafifletmek için verilmektedir.
Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ekranından gerçekleştirilmektedir.
Gerekli bilgiler:
T.C. kimlik numarası
e-Devlet şifresi
Sisteme giriş yapıldıktan sonra başvuru formu doldurularak süreç tamamlanır.
Yetkililer, kırtasiye desteğinin özellikle eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan ailelere önemli katkı sağlayacağını belirtiyor. Başvuru şartları ve yardım miktarı SGK’nın resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden duyurulmaktadır.
Kırtasiye desteği ödemeleri, başvuruda belirtilen banka hesabına veya PTT’ye 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında yapılmaktadır.
NTV
Bu destek, öğrencilerin eğitimden geri kalmamasını sağlamak ve ailelerin okul masraflarını hafifletmek için verilmektedir.
KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Başvurular e-Devlet kapısı üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ekranından gerçekleştirilmektedir.
Gerekli bilgiler:
T.C. kimlik numarası
e-Devlet şifresi
Sisteme giriş yapıldıktan sonra başvuru formu doldurularak süreç tamamlanır.
Yetkililer, kırtasiye desteğinin özellikle eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan ailelere önemli katkı sağlayacağını belirtiyor. Başvuru şartları ve yardım miktarı SGK’nın resmi internet sitesi ve e-Devlet üzerinden duyurulmaktadır.
KIRTASİYE YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILIR?
Kırtasiye desteği ödemeleri, başvuruda belirtilen banka hesabına veya PTT’ye 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında yapılmaktadır.
NTV