Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 43 Öğretim Üyesi Alımı Yapacak: Başvuru İçin Hangi Şartlar Aranıyor?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin yenilikçi üniversiteleri arasında yer alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, eğitim-öğretim faaliyetlerini daha da ileri taşımak ve akademik başarılarını sürdürmek için nitelikli öğretim üyelerine kapılarını açıyor. Peki, kadro dağılımı nasıl olacak? Başvuru için hangi belgeler isteniyor? İşte başvuru şartları ve süreç hakkında kapsamlı bilgiler… Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Hakkında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, modern eğitim anlayışı ve güçlü akademik kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir. Ahilik kültüründen ilham alarak, etik değerlere bağlı, yenilikçi ve topluma katkı sağlayan bir üniversite olma vizyonunu benimseyen kurum, çeşitli fakülteleri ve araştırma merkezleriyle dikkat çekmektedir. Öğretim Üyesi Alım İlanı Detayları Neler? Öğretim üyesi alım ilanı detayları neler sorusu vatandaşların radarına girdi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 10 Haziran 2025 tarihinde yayımlanan ilana göre, farklı fakültelerde ve bölümlerde görevlendirmek üzere toplam 43 öğretim üyesi alımı gerçekleştirecektir. Kadro Dağılımı Nasıl Olacak? Profesör kadroları: Üniversitenin çeşitli bölümlerinde uzmanlık alanlarına göre profesör unvanına sahip akademisyenler aranmaktadır. Bu kadrolar, özellikle Tıp Fakültesi ve Eğitim Fakültesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Doçent kadroları: Doçent unvanına sahip, alanında yetkin ve deneyimli akademisyenler için fırsatlar sunulmaktadır. Doktor öğretim üyesi kadroları: Yeni nesil akademisyenlerin kariyerlerine başlangıç yapabilecekleri bu kadrolar, özellikle araştırma ve eğitim odaklı bölümlerde öne çıkmaktadır. Başvuru İçin Hangi Şartlar Gerekli? Başvuru için hangi şartlar gerekli sorusunun detaylarını öğrenmek isteyenlere, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi alımı için başvuru yapacak adayların, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili maddeleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Genel başvuru şartları şu şekildedir: Akademik nitelikler: Profesör kadroları için: Profesör unvanına sahip olmak ve ilgili alanda en az 5 yıl deneyim. Doçent kadroları için: Doçent unvanına sahip olmak ve ilgili alanda akademik çalışmalar yapmış olmak. Doktor Öğretim Üyesi kadroları için: Doktora derecesine sahip olmak ve ilgili alanda yayın yapmış olmak. Dil şartı: Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğer bir sınavdan bu puana denk bir puan almış olmak. (Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmak isteyen adaylar için ALES puanı 70 olarak kabul edilir.) Diğer şartlar: Kamu hizmetinde bulunanlar için onaylı hizmet belgesi veya e-Devlet üzerinden alınmış karekodlu Hitap Hizmet Dökümü. İlgili anabilim dalında akademik yayınlar, yurtiçi/yurtdışı kongre ve konferans bildirileri, yayın atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerine dair belgeler. Eksiksiz hazırlanmış başvuru dosyası (CD veya USB formatında yayın listesi dahil). Başvuru Süreci ve Tarihi Başvurular, ilanın Resmi Gazete’de yayımlanmasından itibaren belirlenen süre içinde yapılacaktır. Son başvuru tarihi ve başvuru yöntemi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin resmi web sitesinde () ve Personel Daire Başkanlığı sayfasında (idari.ahievran.edu.tr) duyurulacaktır. Başvuru İçin Hangi Belgeler İsteniyor? Başvuru dilekçesi (kadro derecesi, anabilim dalı ve iletişim bilgileri içeren). Özgeçmiş ve yayın listesi. Akademik çalışmalar ve yayınların CD/USB formatında kopyası. Diploma ve unvan belgelerinin onaylı kopyaları. Hizmet belgesi veya Hitap Hizmet Dökümü. Neden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi? Neden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi sorusunun yanıtı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, akademisyenler için sunduğu fırsatlarla öne çıkmaktadır. Üniversite, güçlü akademik kadrosu, modern altyapısı ve araştırma olanaklarıyla kariyer yapmak isteyen öğretim üyeleri için ideal bir ortam sunar.

Geri