A
Admin
Yönetici
Yönetici
Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki Habibe Karataş, sosyal medyada “Günay Teyze” adıyla tanınıyor. Ev yemekleri videolarıyla sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çeken Karataş, Muğla’ya özgü lezzetleri takipçilerinin talepleri üzerine Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile gönderiyor. YARIŞMAYLA TAKİPÇİ SAYISI 200 BİNE ULAŞTI Habibe Karataş, geçtiğimiz günlerde katıldığı “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasından 500 bin TL kazandı. Yarışmaya katıldığında sosyal medyada 104 bin takipçisi bulunan Günay Teyze’nin takipçi sayısı kısa sürede 200 bine yükseldi. Yarışma sonrası büyük ilgi gördüğünü belirten Karataş, “Her gün bin takipçi geliyor. Demek ki insanlar beni sevdi” dedi. SOSYAL MEDYAYLA TORUNU SAYESİNDE TANIŞTI Sosyal medya serüveninin torunu tarafından başlatıldığını söyleyen Günay Teyze, “Torunum benim yemek videolarımı çekip sosyal medyada paylaştı. İlk başta 700 kişi oldu, sonra 3 bin, bir haftada 20 bin. Torunum önce silelim dedi ama ben ‘hayır’ dedim. Her işin hakkından geldim, bunun da gelirim dedim” ifadelerini kullandı. YEMEK TARİFLERİNE YOĞUN İLGİ Yöresel ürünler ve ev yemeklerine olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Karataş, “Tarhana, Muğla halkası, inci börek, katmer böreği gibi birçok ürünü gönderiyorum. Sipariş veren çok. İstanbul, Ankara, Türkiye’nin her yerine yolluyorum” dedi. “YARIŞMAYA TORUNUMU İKNA EDEREK KATILDIM” Yarışma sürecini de anlatan Karataş, “Eskiden beri izlerim o yarışmayı. Yarışmaya başvurmak için torunumu ikna ettim. 10 gün içinde çağırdılar. Çok heyecanlandım. Ne yapacaksın dediler, torunum sözlendi, onu evlendireceğim dedim. Parasını da kazandım” diye konuştu. KİTAP YAZACAK HAFIZAYA SAHİP OLDUĞUNU SÖYLÜYOR Kendisine ait tarifleri yıllardır biriktirdiğini anlatan Karataş, “Ben yemek kitabı yazsam yazabilirim. O hafıza var bende. Çünkü küçük yaştan beri yemek yapıyorum. Her tarif aklımda. Allah’a şükür, beynim çalışıyor” dedi. Günay Teyze, gençlere de tavsiyelerde bulunarak, “Gençler okusun ama aynı zamanda işin ucundan da tutsunlar. İnsan isterse her şeyin hakkından gelir. Yeter ki sarılsın yaptığı işe” ifadelerini kullandı.