A
Admin
Yönetici
Yönetici
ATV’de yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster?”in 1165. bölümünde, eğitim masraflarını karşılamak isteyen 18 yaşındaki Başak Yıldırım yarıştı. Matematik sorusuna verdiği yanlış cevapla elenen genç yarışmacı, duygusal anlara sahne oldu. BAŞAK YILDIRIM’IN HİKAYESİ İzmir Karşıyaka doğumlu Başak, özel bir üniversitede Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü 2. sınıf öğrencisi. %50 burslu eğitim gören genç yarışmacı, son sınıfta olduğunu ve eğitimine devam etmek için yaklaşık 160 bin TL’ye ihtiyacı olduğunu anlattı. YARIŞMADAKİ ZOR SORU VE ELENME Yarışmaya iyi başlayan Başak, ilk üç soruyu doğru yanıtladı. Ancak matematik sorusunda seyirci jokerini kullanıp “6'nın karesinin 2 katı” cevabını verdi ve doğru yanıtın “5'in küpü” olduğunu öğrenerek elendi. OKTAY KAYNARCA’DAN BURS DESTEĞİ Sunucu Oktay Kaynarca, yarışma sonunda Başak’a eğitimine devam etmesi için burs sözü verdi. Kaynarca, “Eğer bana izin verirsen, bu 160.000 lira ile ilgili, ben sana burs vermek istiyorum” dedi ve kararını yarışmanın başından beri verdiğini açıkladı. BAŞAK’IN EĞİTİM VE AİLE DURUMU Başak, “Bu yarışmaya katılmamdaki temel hedefim, okul masraflarımı karşılamak ve eğitimimi tamamlamak” dedi. Maddi zorluk yaşayan yarışmacı, annesi ve kardeşiyle yaşadığını, babasını hayatı boyunca çok az gördüğünü belirtti. HABERLER.COM