Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında Atatürk’le ilgili soruda yarışmacı yanlış cevap verdi, sosyal medya çalkalandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
ATV ekranlarının sevilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster son bölümde sorulan ve izleyicilerin büyük ilgisini çeken bir Atatürk sorusuyla sosyal medyada gündem oldu. Yarışmacının yanlış cevap verdiği soru, Atatürk hakkında yaygın olarak bilinen ancak aslında yanlış olan bir detayı ortaya koydu. Yarışmada sunuculuk yapan Oktay Kaynarca’nın yönelttiği soru, “Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Kemal’ adını veren matematik öğretmeninin adı hangisidir?” şeklindeydi. Yarışmacının verdiği “Kemal” yanıtı ise doğru çıkmadı. Soruda Mehmet, Kemal, Ali Rıza ve Mustafa seçenekleri bulunuyordu. Yarışmacı, çok sayıda joker hakkı olmasına rağmen hiç birini kullanmadı ve verdiği yanlış cevap sonrası büyük şaşkınlık yaşadı. Doğru yanıt ise ‘Mustafa’ olarak açıklandı. Oktay Kaynarca, öğretmenin Atatürk’e ismini şu sözlerle verdiğini aktardı: “İkimizin de adı Mustafa. Seninki Mustafa Kemal olsun.” Yanlış cevap sonucu yarışmaya veda eden yarışmacı, “Böyle bir soruda elendiğim için çok üzüldüm. Jokerlerim de vardı ancak stresimi yönetemedim.” dedi. Sosyal medya kullanıcıları ise bu sorunun çok sayıda kişi tarafından yanlış bilindiğini belirterek, “Türkiye'nin eğitim sistemindeki dönüşümün bir göstergesi”, “Ben de bilmiyordum”, “Bu bilgi ilk okulda öğretilirdi” ve “Büyük bir eksiklik” gibi yorumlar yaptı. Yarışmacı, 5 bin liralık ödül ile yarışmaya veda etti. (Gerçekgündem)

Geri