A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sinop’un ormanları, coğrafi işaretli kestane balına ev sahipliği yapıyor. Ayancık, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde üretilen bu bal, koyu rengi, yoğun kıvamı ve kendine özgü aromasıyla öne çıkıyor. Kilosu altınla yarışan bu değerli ürün, zorlu doğa koşullarına rağmen hasat ediliyor. Hasat Sezonu Tamamlandı, Talepler Artıyor Yaklaşık üç hafta süren hasat sürecinin ardından Sinop Arıcılar Birliği Başkanı Metin Oktay Fındık, stokların hızla tükendiğini söyledi. Taleplere yetişmekte zorlandıklarını belirten Fındık, balın damakta yanma hissi bırakmaması ve kolay erimesinin tüketiciler tarafından çok tercih edilmesini sağladığını ifade etti. Gal Arısı Zararlısı Rekolteyi Düşürüyor Son yıllarda üretimde gözle görülür azalma yaşandığını belirten Fındık, bunun başlıca nedeninin gal arısı zararlısı olduğunu vurguladı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen biyolojik mücadele çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini söyleyen Fındık, doğal yöntemlerle üretim yapan arıcıların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. İklim Koşulları Üretimi Etkiliyor Her yıl değişen hava şartlarının üretim miktarını doğrudan etkilediğini söyleyen arıcılar, buna rağmen kaliteli ve saf bal üretimi için büyük emek sarf ettiklerini belirtti. Sinop kestane balı, hem yerel pazarda hem de Türkiye genelinde sağlıklı beslenmeye önem veren ve gurme lezzetler arayan tüketiciler tarafından ilgi görüyor. Sinop Kestane Balı, Sağlıklı ve Doğal Bir Tercih Özel aroması ve yüksek kalitesiyle bilinen Sinop kestane balı, doğadan gelen lezzeti sofralara taşıyor. Zorlu koşullara rağmen sürdürülen üretim sayesinde bu eşsiz bal, her geçen yıl daha geniş kitlelere ulaşıyor ve değerini artırıyor. (sözcü)