A
Admin
Yönetici
Yönetici
Burdur’un Gölhisar ilçesinde 100 yılı aşkın süredir devam eden kuyu kebabı geleneği günümüzde de yaşatılıyor. İlçede kebapçılık yapan Mehmet Güngör, bu mesleği babasından öğrenerek 35 yıldır sürdürüyor.
Kebap, süt kuzusu ya da oğlaktan hazırlanıyor. Önce hayvanlar hazırlanıyor, ardından kebabın pişirileceği kuyu kızdırılıyor. Kuyunun içindeki tuğlaların kızgınlığıyla pişirilen kebap, hava almayacak şekilde çamurla sıvanıyor. Yaklaşık 2 ila 2,5 saatlik pişirme sürecinin ardından kuyudan çıkarılıyor.
Uzun ve zahmetli bir sürecin sonunda hazırlanan kebap, kilosu 1300 liradan satışa sunuluyor.
35 yıldır kebapçılık yapan Mehmet Güngör, “Baba mesleği olan kebapçılığı yaklaşık 30-35 yıldır yapıyoruz. Önce kuzu veya oğlaklarımızı hazırlıyoruz. Ardından pişireceğimiz kuyuyu hazır hale getiriyoruz. Hayvanlarımızı kuyuya yerleştirdikten sonra, hava almayacak şekilde çamurla sıvayıp kapatıyoruz. Yaklaşık 2 saatin sonunda kebaplarımız kuyudan çıkarılarak satışa sunulacak hale geliyor” dedi.
KUYU KEBABI NASIL YAPILIYOR?
Kebap, süt kuzusu ya da oğlaktan hazırlanıyor. Önce hayvanlar hazırlanıyor, ardından kebabın pişirileceği kuyu kızdırılıyor. Kuyunun içindeki tuğlaların kızgınlığıyla pişirilen kebap, hava almayacak şekilde çamurla sıvanıyor. Yaklaşık 2 ila 2,5 saatlik pişirme sürecinin ardından kuyudan çıkarılıyor.
FİYATI BELLİ OLDU
Uzun ve zahmetli bir sürecin sonunda hazırlanan kebap, kilosu 1300 liradan satışa sunuluyor.
MEHMET GÜNGÖR: “BABA MESLEĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUZ”
35 yıldır kebapçılık yapan Mehmet Güngör, “Baba mesleği olan kebapçılığı yaklaşık 30-35 yıldır yapıyoruz. Önce kuzu veya oğlaklarımızı hazırlıyoruz. Ardından pişireceğimiz kuyuyu hazır hale getiriyoruz. Hayvanlarımızı kuyuya yerleştirdikten sonra, hava almayacak şekilde çamurla sıvayıp kapatıyoruz. Yaklaşık 2 saatin sonunda kebaplarımız kuyudan çıkarılarak satışa sunulacak hale geliyor” dedi.