Kilis'in meşhur zahteri tescillendi! Artık resmen coğrafi işaretli!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kilis’te özellikle kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan “Kilis toz zahteri”, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescil edildi. COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kahvaltılık Kilis toz zahteri” için yapılan coğrafi işaret başvurusunun olumlu sonuçlandığını belirtti. BİRÇOK BAHARAT VE KURUYEMİŞTEN ELDE EDİLİYOR Zahterin, çeşitli baharatlar ile kuruyemişlerin kavrulup öğütülmesiyle hazırlandığını belirten Bilecen, bu lezzetin bölgeye özgü tarihi bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. “KADİM ŞEHRİMİZİN KADİM LEZZETLERİNDEN” Başkan Bilecen açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kahvaltılık Kilis toz zahterinin geçmişi çok eskilere dayanıyor. Kadim şehrimizin kadim lezzetlerinden bir tanesi. Biz söz vermiştik şehrimizin her şeyine sahip çıkarken gastronomisine de sahip çıkacağız. Çünkü biz iddialıyız. Kilis bu bölgedeki Halep mutfağı ile özdeşleşmiş ve eskiyi yeniyle buluşturan bir mutfaktır. Bu mutfağın kıymetini biz biliyoruz, tanıtımını da yaparak tüm Türkiye'ye bildirmek istiyoruz.” (SÖZCÜ)

Geri