Keşan Anadolu Lisesi mezunları buluştu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Keşan Anadolu Lisesi’nin ‘mezunlar buluşması’ geçtiğimiz cumartesi günü okul bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Keşan Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Engin, Eski Keşan Anadolu Lisesi Müdürü Osman Başak, emekli olan ve halen görev yapan öğretmenler ile mezun öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Engin, mezun öğrencileri yeniden bir arada görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Osman Başak ise mezun olan öğrencileri bir araya getirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Okul yönetimimizin bu mezunlar gününü yaparak mezunlarımızı bir araya getirmesi, birlik ve beraberliği pekiştirmek, dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı uzun süreli kılmak ve devam ettirmek adına büyük önem arz etmektedir. Bugün özel, bugün güzel unutmayacağımız bir gün. Sizin ve bizim için hem umut verici, hem duygu yüklü, hem de sevinç verici ve mutluluk yüklü öylesine güzel bir mezunlar günü yaşayacağız. Mezunlar gününüz sevinçli ve coşkulu olsun” dedi. Başak’tan sonra konuşan Okul Müdürü Hüseyin Engin de şunları söyledi. “Okulumuzun Değerli Mezunları,Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Misafirlerimiz, Keşan Anadolu Lisesi ailesi olarak uzun bir aradan sonra düzenlediğimiz bu mezunlar günümüzde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Bugün okulumuz için çok özel ve anlamlı bir gün. Yıllar önce bu sıralardan mezun ettiğimiz kıymetli öğrencilerimiz ve sizlerin eğitiminde payı olan öğretmenlerimizle yeniden bir aradayız. Bu sadece bir buluşma değil; bir hatırlama, geçmişe bir yolculuk, bir tebessüm ve vefa günüdür. Birlikte büyüdüğümüz birlikte iz bıraktığımız okul sıralarına dönme; bu duvarlarda, bu bahçede geçen yılları anma günüdür. Bilgi,sevgi, sabır ve emekle yoğrulmuş güzel günleri, anıları yad etme zamanıdır. Keşan Anadolu Lisesi nice güzel insan yetiştirdi. Okulumuzun kazandırdığı değerlerle hayata dokunan siz mezunlarımız, üstlendiğiniz her rolde bizleri hep gururlandırdınız. Bu okulda uzun yıllar idarecilik yaptım, sayısız mezun uğurladım, nice öğretmenlerimizin emeğine tanıklık ettim.Değerli mezunlarımızla ve emeği geçmiş değerli öğretmenlerimizle yeniden bir araya gelmek gibi bir hayalim vardı. İşte bugün, bu hayalimi gerçekleştirmenin heyecanı içindeyim.Bu buluşmayı başlatmak benim için bir gönül borcuydu. Sevgili mezunlarımız, bugün sizleri burada görmek hangi meslekte, hangi şehirde, hangi görevde olursanız olsun hala bu okulun bir parçası olduğunuzu bilmek, bizler için tarifsiz bir gurur.Bazen hastanede bazen bir okulda bazen bir iş yerinde ya da bir projede sizinle karşılaştığımızda, “Bu da bizim öğrencimizdi.” diyebilmenin mutluluğu biz eğitimciler için en büyük ödüldür. Sizlerle ne kadar gurur duysak az. Bugün aramızda okulun gerçek mimarları olanidarecilerimiz veöğretmenlerimiz de var, bazıları artık emekli, bazıları aramızda değil.Onlar bu okula ilk adımlarını atan nice gencin hayatına dokunan, sadece ders değil onlara karakter kazandıran çok kıymetli eğitimcilerdir.İnanıyorum ki her birinin emeği; bu binanın her tuğlasında, bu okuldan geçen her öğrencinin gönlünde yaşıyor. Bu okulun yaşayan hafızası sizlersiniz; varlığınız bize güç, hatıralarınız ilham veriyor. Okulumuzda görev yapmış, şu an aramızda bulunmayan idareci ve öğretmenlerimizi de saygı ve minnetle anıyoruz. Bugün okulumuzda özveriyle görev yapan idareci ve öğretmen arkadaşlarım, sizler de bu bayrağı devralarak genç nesillere ışık tutmaya devam ediyorsunuz. Emeğiniz, gayret ve çalışmalarınıziçin sizlere teşekkür ediyorum. Keşan Anadolu Lisesinin geleneksel hale gelmiş bir Mezunlar Gününü hak ettiğini düşünüyorum. Bu yıl başlattığımız Mezunlar Gününü her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getirmek en büyük dileğim. Çünkü okul sadece bir bina değil, öğrencisiyle mezunuyla öğretmeniyle yaşayan bir ailedir. Bugün buraya gelerek bizlere güç ve moral verdiniz. İçimizdeki vefa duygusunu, okulumuza olan bağlılığımızı daha da büyüttünüz. Sizlerle bir arada olmak, birlikte anılarımızı tazelemek, geleceğe umutla bakmak, en kıymetli kazancımız oldu. Her yıl büyüyen bir mezun halkasıyla okul kültürümüzü yaşatmaya, vefayı canlı tutmayadevam edeceğiz. Bu yılki etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen okul aile birliğimize, okulumuzun değerli öğretmenlerine ve çalışanlarına, Mezuniyet Komitesi olarak ilk andan itibaren heyecan ve şevkle bize yardımcı olan mezunlarımız Gürkan SEZGİN, Serkan DENİZ ve Tamer KIRAL’a, ayrıca gönüllü olarak destekte bulunan mezunlarımız Saygın KONUKÇU, Doruk SARMIŞ, Kutay TAYMAZ, Samim MERCAN ile velilerimiz Nail BOZKURT, Feyzullah KOÇAK, Şener YILMAZ ve İsmail USLU’ya katkılarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum.” Birlikteliğimizin nice Mezunlar Günü’nde devam etmesini diliyorum… İyi ki buradasınız. Sevgi ve Saygılarımla” Daha sonra ise ilk ve ikinci mezunlara belgeleri takdim edildi. Öğretmenler ise çiçek verildi. Katılımcılarla birlikte fotoğraf çekilmesinin ardından pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Geri