Kazananlara her ay destek! Bursluluk sınavı sonuçları o tarihte açıklanıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yüz binlerce öğrencinin katılım gösterdiği 2025 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 27 Nisan 2025’te gerçekleştirilmişti. Şimdi gözler, burs hakkı kazanıp kazanmadığını merak eden öğrencilerin beklediği sonuç açıklamasına çevrildi. Bakanlık, daha önce yayımladığı sınav takvimi kapsamında İOKBS sonuçlarının 17 Mayıs 2025 Cuma günü erişime açılacağını duyurmuştu. Sınavda başarılı olan adaylar, 12 ay boyunca düzenli burs almaya hak kazanacak. SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLECEK? Öğrenciler, sonuçlarını e-Okul sistemi ya da resmi üzerinden T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodunu girerek öğrenebilecek. Sonuç ekranında her adayın doğru-yanlış cevap sayısı ve toplam puanı yer alacak. BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NASIL HESAPLANIYOR? Sınav değerlendirmesi çok aşamalı bir sisteme dayanıyor. Her öğrencinin doğru ve yanlış cevapları üzerinden ham puanı hesaplanıyor. Ardından bu ham puanlar, sınava giren öğrenci sayısı ve test ortalamaları dikkate alınarak standart puana dönüştürülüyor. Standart puanlar katsayılarla çarpılarak her öğrencinin Toplam Ağırlıklı Standart Puanı (TASP) elde ediliyor. Herhangi bir sorunun iptali durumunda ise yalnızca geçerli sorular üzerinden yeniden puanlama yapılıyor. BURSLAR NASIL YATIRILACAK? İOKBS sonucunda burs almaya hak kazanan öğrenciler, devlet tarafından belirlenen miktarda bursu 12 ay boyunca düzenli olarak alacak. KAYNAK: HABERTÜRK

Geri