Kazada yaralanan öğrenci: O otobüs bizi eve değil, neredeyse mezara götürüyordu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yenierenköy’de dün öğrencileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu biri otobüs şoförü ve 28’i öğrenci olmak üzere toplam 29 kişi yaralandı. Kazada yaralanan kız öğrenci sosyal medya hesabından o anları paylaştı: “Bu kan benim kolumdan aktı. Bu gözyaşı benim gözümden döküldü. Bu hâle bir okul otobüsünde, eve dönmeye çalışırken geldim. Biz çocuklar, her gün o otobüslere canımızı emanet ediyoruz. Ama o gün o otobüs bizi eve değil, neredeyse mezara götürüyordu. 5 dakika önce güldüğümüz, sohbet ettiğimiz arkadaşlarımızla, okuldan eve dönerken hayatımız bir anda altüst oldu. Biz bir okul otobüsündeydik. Sadece evimize, ailemize ulaşmak istiyorduk. Ama o yolculuk bir kâbusa dönüştü. Sürekli “denetim yapıyoruz”, “her şey kontrol altında” diyenler… Sizin çocuğunuz hiçbir kaza anında sizi arayıp, “Baba kaza yaptık, çok canım yanıyor” dedi mi? Annesi olarak, evladına yemek hazırlarken bir anda otobüsünün devrildiği haberini aldınız mı? Hiç öyle bir telefon aldınız mı, kalbiniz yerinden fırlayarak? Biz bugün canımızı zor kurtardık. Camlar patladı, bedenler kan içinde kaldı. Kolum cama saplandı, canım yandı, arkadaşlarımın çığlıkları kulağımdan gitmiyor. Peki soruyorum size; sizin çocuklarınız olmadığı için mi bu kadar rahatsınız? Bu can sizin canınız olmadığı için mi bu kadar sessizsiniz? Biz sadece çocuklarız. Evine sağ salim ulaşmak isteyen, hayal kuran, arkadaşlarını seven çocuklar… Bize ve ailemize bunu yaşatmaya hangi vicdan, hangi makam, hangi sorumluluk hakkına sahip? Hayatımız bu kadar mı ucuz? Otobüsün yanına gelip birkaç kelimeyle geçmiş olsun deyip, iki satır haberle geçiştirilecek bir şey mi yaşadığımız? Biz bugün şans eseri hayattayız. Ama ya öyle olmasaydı? Birkaç santim daha farklı olsaydı o cam parçası, bizden biri şimdi yaşamıyor olsaydı? Söyleyin bize, buna “şükredin” mi demeliyiz? Dua mı etmeliyiz ki sadece yaralandık diye? Biz sizden sadece geçmiş olsun dileği değil, hesap sorulmasını, sorumluların ortaya çıkarılmasını, bir daha hiçbir çocuğun böyle bir acı yaşamamasını istiyoruz. Çünkü biz bugün ölmediysek, bu sadece tesadüftü. Ve bu ülkenin çocukları tesadüflere emanet edilmemeli.”

Geri