Kayıp İş insanı Halit Yukay nerede? Marmara’daki kayıp iş insanı soruşturmasında yeni gelişme

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Marmara Adası açıklarında parçalanmış halde bulunan “Graywolf” isimli teknenin sahibi iş insanı Halit Yukay’ı arama çalışmaları sürerken, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan yük gemisi kaptanı C.T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. SORUŞTURMADA YENİ GELİŞME “Mazu Yachts”ın sahibi ve yat tasarımcısı Halit Yukay’a ait lüks tekne, 5 Ağustos’ta Marmara Adası açıklarında parçalanmış halde bulunmuş, Yukay’a ulaşılamamıştı. Soruşturma kapsamında, olay bölgesinden geçtiği belirlenen “Arel 7” isimli kuru yük gemisinin kaptanı C.T., “taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla Yalova’da gözaltına alındı. KAPTANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.T., nöbetçi mahkemede verdiği ifadede çarpışma yaşamadığını savundu. C.T., “Bir sarsıntı hissettim, baktığımda etrafımda tahta parçaları gördüm. Önümde de 2-3 gemi vardı. Tekne olduğunu tahmin etmedim, herhangi bir çarpışma olmadı” dedi. Psikolojik durumundan dolayı Sahil Güvenliğe bilgi vermediğini belirten C.T., olayla ilgilerinin olmadığını düşündüğünü ifade etti. GEMİDE SÜRTME İZLERİ BULUNDU Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı incelemede, kuru yük gemisinin ön kısmında sürtme izleri tespit edildi. “Arel 7” isimli gemi, Yalova açıklarında görüntülendi. ARAMA ÇALIŞMALARI 3. GÜNÜNDE Halit Yukay için başlatılan arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde devam etti. Bölgedeki balıkçılar da kayalıklar ve kıyı şeritlerinde arama yaparak ekiplere destek verdi. Halit Yukay, 4 Ağustos günü saat 15.10’da “Graywolf” isimli teknesiyle Bozcaada’ya gitmek üzere Yalova’dan ayrılmıştı. Aynı gün yakınlarının kendisine ulaşamaması üzerine durum Sahil Güvenlik’e bildirilmiş, ertesi gün Marmara Adası açıklarında tekne parçaları bulunmuştu. Yapılan incelemede parçaların Yukay’a ait olduğu belirlenmiş, ancak kendisine ulaşılamamıştı. (SÖZCÜ)

Geri