Kavurma Kokusu duyulmadan olmaz...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Değerli okurlarım, konuya bir Kurban Bayramına daha yaklaştırdığı için, Yüce Rabbimize Hamd ederek başlıyorum. Yazacaklarım önemli olduğu için, Yarınki yazıyı bugüne taşıdım. Sizinle paylaşacaklarımın önemi: Bu Bayramda birçok kişinin Kurban kesemeyecek olmasından kaynaklanıyor. Maalesef Kurbanlıklar oldukça pahalıydı. O yüzden, kesecek olanların yardımlaşma hassasiyetlerini 1'e 2'ye, hatta 3'e 5'e katlamaları gerekiyor. Anca böyle yapılırsa ibadet daha makbul olur. Bunun tam tersi... Yani bizler imkanımız olduğu için, Kurbanı kesip etini pişirirken, komşumuz veya akrabamız aynı işlemi yapamıyorsa, ibadetimiz zarar görür. Evet başlıkta dediğim gibi, Kurban Bayramı Kavurma Kokusu duyulmadan olmaz... Gelin bu Bayram Kurbanlarımızın etlerini daha fazla ihtiyaç sahibiyle paylaşarak, ülkemizdeki her hanede Kavurma Kokusu duyulmasını sağlayalım... Efendim Kurban her aşamasıyla, Allah için yapılan bir ibadettir. Ben bu sene Allah için daha çok ihtiyaç sahibi gözeterek sevaplarınızı katlayın derim... Ekonomideki mevcut durum, Toplumdaki sınıflar arası mesafeyi epey açtı. Dolayısıyla, bu Bayram bazı ailelerde yürek burkan manzaralar yaşanabilir. Bunu yaşatmamanın yolu da bolca paylaşmaktır. Kurban orucu... Değerli okurlar, eğer Kurbanınızı kendi evinizde kesiyorsanız, Bayram Sabahı imsak kesildikten itibaren bir şey yiyip içmeyerek, orucunuzu Kurban etiyle açabilirsiniz. Böylece Peygamber Efendimizin SAV. bir sünnetini yerine getirmiş olursunuz. Tabi Kurban etini hazırlamak çok uzun sürmeyecekse...

Geri