A
Admin
Yönetici
Yönetici
Olay gecesi otelde görevli olan aşçıbaşı Reşat Bölük, duruşmada dikkat çeken savunmalarda bulundu. Acil durum müdahale ekibinde lider olarak gösterildiğini, ancak bu göreve dair ne bilgisinin ne de onayının olduğunu belirten Bölük, “İmza bana ait değil, bu belgeyi kim düzenlemiş bilmiyorum” dedi. Yangının çıktığı grill plate ızgaranın açılmasından kimin sorumlu olduğunun belirsizliğini koruduğunu vurgulayan Bölük, mutfaktaki teknik eksikliklerin defalarca bildirilmesine rağmen giderilmediğini ifade etti. "EMİR ARAS EKSİKLERİ ALMADI, BEN CANIMI ZOR KURTARDIM" Aşçıbaşı Reşat Bölük’ün hedefinde otel yöneticisi Emir Aras vardı. Bölük, “2023 yılında attığım maili 2024’te tekrar gönderdim ama yine almadı. 2025’te ise bazı eksiklikleri aldıklarını, kalanları ‘idare edin’ diyerek geçiştirdi. Ben bu ihmallerin sonucunda canımı zor kurtardım, kendimi sakatladım” dedi. Yangın tüplerinin yetersiz olduğu mutfakta, personelin can güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınmadığını vurguladı. RESEPSİYON GÖREVLİSİ: “YANGIN BUTONU YOKTU, SÖNDÜRME TÜPÜNÜ BULAMADIM” Tutuksuz sanık Yiğithan Burak Çetin, olay gecesi yaşananlara dair çarpıcı ayrıntılar paylaştı. Çetin, yangını fark ettiğinde otelde ne yangın butonu ne de erişilebilir bir söndürme tüpü bulabildiğini söyledi. Eğitim sürecinin yetersizliğine de dikkat çeken Çetin, “Yangın çıktığında jandarmayı aramamız söylenmişti, ben de öyle yaptım” dedi. Yangın sırasında dedektörlerin çalışmadığını belirterek alarm sistemine dair eksiklikleri gözler önüne serdi. OTEL SAHİBİ EŞİ: “GÖZLERİM GÖRMÜYORDU, ŞANS ESERİ KURTULDUM” Tutuklu sanık Emine Mürtezaoğlu Ergül, o geceyi kendi perspektifinden anlattı. Görme bozukluğu nedeniyle olay anında yaşadığı çaresizliği dile getiren Ergül, “İnsanlara yardım etmeye çalıştım ama duman nedeniyle ilerleyemedim” dedi. Otel yönetimiyle doğrudan ilgilenmediğini savunsa da Mahkeme Başkanı’nın Ticaret Sicil kayıtlarını hatırlatması üzerine “Evrak gelince imzalardım” ifadesi dikkat çekti. SANIKLAR ARASINDA TARTIŞMA, AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ Duruşma sırasında sanık avukatlarıyla müşteki tarafı arasında gergin anlar yaşandı. Aşçıbaşı Reşat Bölük’ün avukatının “Üzüntü duyuyoruz” sözlerine müşteki avukatı, “Başsağlığı dilemeyin” diyerek tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine bazı sanık avukatları savunma yapamayacaklarını belirterek salonu terk etti. 32 SANIK, 1998 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILANIYOR Davada, aralarında otel sahipleri, yöneticiler, belediye yetkilileri ve itfaiye personelinin de bulunduğu 32 sanık yargılanıyor. Sanıklar hakkında 78 kez “olası kastla öldürme” ve “olası kastla yaralama” suçlarından toplamda 1998 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mahkeme süreci, kamuoyunun yakından takip ettiği bir yargılamaya dönüşmüş durumda. Kaynak: Gerçek Gündem