A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karşıyaka’daki Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu, Türkçenin 748 yıl önce resmi dil olarak kabul edilişini özel bir etkinlikle kutladı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında düzenlenen törende kültürel miras, çocukların hayal gücüyle harmanlanarak izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. MASAL KAHRAMANLARIYLA NOSTALJİK KARŞILAMA Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu’nda ilk kez düzenlenen tören, misafirlerin masal kahramanları tarafından karşılanmasıyla başladı. Türkçenin söz varlığı ve estetik derinliğini merkeze alan bu yaratıcı karşılama, geçmişle geleceği bir araya getirdi. Ardından, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından projeye özel hazırlanan şarkı eşliğinde “Hoş geldiniz” sunumu yapıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen bu anlar, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. GENİŞ KATILIMLI BİR KUTLAMA Etkinliğe Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Fidangül Sürekli, KAR_İŞKAD Başkanı Nil Güneri, Okul Müdürü Mehmet Torun, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende öğrencilerin Türkiye’nin farklı yörelerine ait özellikleri yansıttığı tişört tasarımları ve sunumları, kültürel çeşitliliği gözler önüne serdi. ÖRNEK BİR EKİP ÇALIŞMASI Etkinlik, Okul Müdür Yardımcısı Çiğdem Avcı’nın rehberliğinde 1/B, 1/F, 2/A, 2/F ve 4/D sınıf öğretmenlerinin, okulun rehber öğretmenlerinin iş birliğiyle hazırlandı. İçerik zenginliği, kültürel derinliği ve öğrenci katılımı ile dikkat çeken tören, “Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında Türkiye’de bu nitelikte düzenlenen ilk program oldu. Öğrenciler etkinliğe büyük coşku ile katılırken, okul yönetimi ekip ruhunun başarıya etkisini vurguladı. GELENEKSEL HALE GELMESİ İSTENİYOR Törenin ardından katılımcılar ve veliler organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tür kültürel etkinliklerin gelenekselleştirilmesi yönünde talepte bulundu. Türkçeye sahip çıkmanın ve dilin zenginliklerini çocuklara aktarmanın önemine vurgu yapılan etkinlik, Karşıyaka’da fark yaratan bir kutlama olarak hafızalarda yer etti.