Karşıyaka’da şok gelişme: Genel kurul geçersiz sayıldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'da, Haziran ayında yapılan genel kurulun usulsüzlük nedeniyle geçersiz sayılabileceği bildirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kulübü yeniden kongreye çağırması gündeme gelirken, yönetimin halen imza yetkisi alamamış olması kulüpteki belirsizliği derinleştirdi. KARŞIYAKA’DA GENEL KURUL GEÇERSİZ SAYILABİLİR TFF 3. Lig'de mücadele eden Karşıyaka Spor Kulübü, 26 Haziran’da gerçekleştirdiği genel kurulun usule uygun yapılmadığı gerekçesiyle yeniden kongreye gitmek zorunda kalabilir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yapılan ciddi hatalar nedeniyle yeşil-kırmızılı kulübü uyardı. USULSÜZLÜKLER TESPİT EDİLDİ Divan başkanlığını Eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, Eski AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Divan Başkanı Atakan Karakaplan ve Avukat Vehbi Moğul'un yaptığı genel kurulda Aygün Cicibaş başkanlığındaki yönetim açık oylama ile göreve gelmişti. Ancak kongreyle ilgili çeşitli usulsüzlükler dikkat çekti. Tutanaklarda olağan genel kurul ifadesi yer alırken, gerçekte yapılanın mali ve seçimli olağanüstü genel kurul olması büyük bir prosedür hatası olarak değerlendirildi. YENİ YÖNETİM HALEN YETKİ ALAMADI Aygün Cicibaş başkanlığındaki yeni yönetim, aradan geçen süreye rağmen imza yetkisini devralamadı. Yönetim kurulu üyelerinden birinin adli sicil kaydıyla ilgili yaşadığı problem nedeniyle kulüp, resmi işlemlerini sürdüremiyor. Bu durumda halen kulübün resmi imza yetkisi eski başkan İlker Ergüllü’de bulunuyor. YENİDEN KONGREYE GİDİLECEK Yaşanan gelişmelerin ardından Karşıyaka'nın, olağanüstü genel kurul ile yeni yönetimini belirlemesi gerektiği bildirildi. Ayrıca, 29 Mayıs'taki genel kurulda İlker Ergüllü'nün ibra edilmesiyle başlayan hukuki sürecin de yeniden gündeme geleceği, yapılacak kongrede eski başkanın ibrasının yeniden oylanacağı öğrenildi.

Geri