Karşıyaka’da öğretmenler halk müziğiyle sanata ses verdi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde öğretmenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, ilk konserini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan koro, Mavişehir İlkokulu Salonu’nda sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından görevlendirilen Şef Uğur Top yönetimindeki koro, izleyicilere türkü dolu bir gece yaşattı. Konserde, Türkiye’nin yedi bölgesine ait özenle seçilmiş türküler seslendirildi. Zaman zaman hüzün, zaman zaman ise coşkunun hâkim olduğu gecede, salonu dolduran dinleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. YOĞUN KATILIM, ALKIŞLARLA SON BULDU Konsere Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, çok sayıda okul müdürü, öğretmenler ve koro üyelerinin yakınları katıldı. Konser öncesinde kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehtap Gemici, öğretmenlerin yoğun mesailerinin yanında sanatsal faaliyetlerde de yer almalarının önemine dikkat çekerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde izleyiciler, öğretmenleri uzun süre ayakta alkışladı. Hem eğitimin hem kültürün birleştirici gücünü sahneye taşıyan bu özel etkinlik, Karşıyaka’da sanatseverlerin hafızasında iz bıraktı.

Geri