A
Admin
Yönetici
Yönetici
Karşıyaka Belediyesi, “Hayvan dostu kent” hedefi doğrultusunda önemli bir etkinliğe imza attı. Can dostlar ve hayvanseverleri bir araya getiren “Yaza Merhaba Festivali” Cordelion Taypark Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Festivalden elde edilen gelirler, Yuvaloji Vakfı aracılığıyla Bakioğlu Can Dostlarım Yaşam Merkezi ve Bakım Evi’nde yaşayan hayvanların bakım ve ihtiyaçlarında kullanılacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu anlamlı organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha fazla cana umut olmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Renkli Etkinliklerle Dolu Bir Gün Gün boyunca süren festival, hem çocukların hem de hayvanların ilgisini çekecek birçok etkinliğe sahne oldu. Şişme oyun alanları, atölyeler, pamuk şeker ve popcorn gibi çocuklara yönelik eğlenceler festivalin neşesini artırdı. Can dostlar ise özel yarışmalarda yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Sahibiyle En Uyumlu Köpek Yarışması ve Prens-Prenses Köpek Yarışması, izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, jüri tarafından dereceye giren köpekler çeşitli ödüllerle taçlandırıldı. Köpek otelinde konaklama, eğitim, tıraş ve kuru mama gibi hediyeler, günün sonunda başarılı yarışmacılara verildi. Ayrıca, sahiplerine törenle kupa takdim edilerek anılar ölümsüzleştirildi. Sahiplendirmenin Önemi Vurgulandı Festivalde sahiplendirmenin teşvik edilmesi amacıyla barınaktan yeni yuvalarına kavuşan köpekler için sertifika töreni düzenlendi. Bu anlamlı adım, toplumda hayvan sahiplenme bilincinin artmasına katkı sağlamayı hedefledi. Etkinlikler arasında yer alan “Çocuk ve Köpek İletişimi” semineri ile pet kuaförlüğü workshop’u, katılımcıların hem farkındalıklarını artırdı hem de bilgi dağarcığını genişletti. Karşıyaka’nın Hayvan Dostu Kimliği Pekişiyor Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, patili dostların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara vurgu yaptı. “Can dostlarımız, hayatımıza sevgi ve neşe katıyor. Karşıyaka Belediyesi olarak onların yaşam haklarını korumak ve daha iyi koşullar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahiplenmeyi teşvik etmek ve toplumsal duyarlılığı yükseltmek bizim için çok önemli” diyen Ünsal, festivalin bu hedeflere hizmet eden önemli bir adım olduğunu belirtti. Karşıyaka’nın “hayvan dostu kent” kimliğini güçlendirmek adına çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi. Yuvaloji Vakfı’ndan Teşekkür ve İş Birliği Vurgusu Yuvaloji Vakfı Kurucusu Semra Akman ise Karşıyaka Belediyesi’ne iş birliği için teşekkür etti. Akman, “Can dostlarımızın sağlığı ve mutluluğu için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Onların yaşam koşullarını iyileştirmek adına el birliğiyle çaba gösteriyoruz” sözleriyle ortak hedeflerini dile getirdi. Karşıyaka’da gerçekleşen bu anlamlı festival, hem toplumsal farkındalık yaratmak hem de can dostlara daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla düzenlenen önemli bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti. Kaynak: Bülten