Karşıyaka Belediyesi gençleri geleceğe hazırlıyor: KARGEM'den kurs fırsatı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Karşıyaka Belediyesi’nin nitelikli eğitim yuvası KARGEM, 12. sınıf ve mezun grubu öğrenciler için kurs başvuru sınavı açıyor. Ücretsiz kurslardan yararlanmak isteyen öğrenciler, 19 Ağustos’a kadar KARGEM’e başvuru yapabilecek. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “KARGEM çatısı altında gençlerimize fırsat eşitliği ve nitelikli eğitim imkânı sunarak yeni döneme güçlü bir başlangıç yapacağız” dedi.

SINAV DETAYLARI

Başvuru sınavı 19 Ağustos Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Daha önce seviye belirleme sınavına katılamayan veya üniversite yerleştirmesinde açıkta kalan öğrenciler bu sınavla KARGEM’den yararlanma fırsatı bulacak. Sınav giriş belgeleri için öğrenciler, 19 Ağustos’a kadar KARGEM’e şahsen başvuruda bulunacak. Sınav sonuçları 22 Ağustos’ta açıklanacak ve kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 25-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Başvuru süresini kaçıran veya kontenjan nedeniyle yer bulamayan mezunlar için 3 Eylül’de telafi sınavı planlanıyor.

YENİ DÖNEM TAKVİMİ

12. sınıflar için hızlandırma kursları 20 Ağustos’ta başlayacak

8. sınıflar 1 Eylül’de, mezun grupları ise 9 Eylül’de programa alınacak

6, 7 ve 8. sınıfların rutin dersleri 10 Eylül’de başlatılacak

Tüm sınıflar için hafta içi ve hafta sonu ders programı 13 Eylül’de başlayacak

Yaz dönemi boyunca yapılan tadilat ve yenileme çalışmalarıyla KARGEM’in derslikleri ve ortak alanları modern, güvenli ve konforlu hâle getirildi.

BAŞKAN ÜNSAL’DAN DAVET

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Eğitimde fırsat eşitliğini büyütmek ve gençlerimizin akademik başarılarına katkı sağlamak için KARGEM çatısı altında her yıl binlerce öğrencimize ücretsiz ve nitelikli kurs desteği sunuyoruz. Yeni döneme, fiziki koşulları güçlendirilmiş, modern ve konforlu bir eğitim ortamıyla başlıyoruz. Tüm öğrencilerimizi bu imkândan yararlanmak, geleceğe birlikte hazırlanmak için KARGEM’e bekliyoruz” diye konuştu.

Geri