Karga ile bakkalın bir parkta başlayan dostluğu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Salihli’de market işleten 40 yaşındaki Levent Gülder’in hayatı, üç ay önce Şehitler Parkı’nda bulduğu yavru bir kargayla tanışınca değişti. ‘Hayalet’ ismini verdiği kargayı sahiplendikten sonra aralarında kopmayan bir bağ kuruldu. Gülder, “Sabahları marketi açtığımda koşarak yanıma geliyor. Beni uzaktan tanıyıp ilginç sesler çıkarıyor,” diyerek bu sıra dışı bağlarını anlattı. Omuzda Gezen Sadakat Gülder, gün içinde sokaklarda omzunda gezen kargasıyla ilgi odağı haline geldi. “Hayalet, geceleri markette kalıyor, gündüzleri ise ya parkta ya da market çevresinde dolaşıyor,” diyen Gülder, kargasının en çok yumurta sarısını sevdiğini de ekliyor. Maskot Karga Hayalet Marketin maskotu haline gelen Hayalet, sadece sahibiyle değil müşterilerle de etkileşim kuruyor. Market müşterileri Hayalet’e büyük ilgi gösteriyor. Gülder’in kargayla kurduğu bağ, görenleri hem şaşırtıyor hem gülümsetiyor. “Kargalar Vefalı ve Zeki” Kargaların zeka düzeyine ve sadakatine dikkat çeken Gülder, “Genelde ‘besle kargayı oysun gözünü’ derler ama ben bu söze katılmıyorum. Onlar oldukça sadık ve zeki hayvanlar. Uzun ömürlü olmaları da onlara bağlanmamda etkili oldu,” diyerek kargalara bakış açısının toplumda değişmesi gerektiğini vurguladı. Bülten

Geri