A
Admin
Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-İzmir’de yaşanan su sorunu sonrası gündeme gelen Çeşme Karareis Barajı geçtiğimiz günlerde açıldı. Açılışın ardından su sorunu gündemdeki yerini korumaya devam etti. AK Partili isimlerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı eleştirmesi sonrası Tugay eleştirilere cevap verdi. “SU OLSA TEŞEKKÜRÜ DAHA BÜYÜK YAPARIZ” "Çeşme'nin su sorunu ile ilgili AK partili vekillere teşekkür ediyorum” diyen Tugay, “Kimseyi karalamak ve kötülemek amacıyla söylemiyorum. Henüz İZSU aracılığıyla Çeşme'ye su dağıtan şebekeye su verilmedi. Bunu başka şekle sokmanın alemi yok. Gelen su yok. Su olsa teşekkürü daha da büyük bir şekilde yapacağız. Mutlaka su da gelecektir" dedi. “BORULAR KİRLİ DEĞİL” İZSU’nun boruları kirli eleştirilerine karşı “Borular kirli değil” diyen Tugay, “O borular zaten Çeşmelilere su vermek için kullanılıyor. Onların artıma ile ilgili depolama alanında tamamlanmamış işler var. Gördüğüm bazı fotoğraflar var. Deponun kirli su ile dolu olduğunu temizlenmesi ile ilgili çalışma yürütüldüğünü ve o tamamlanmadan temiz su veremediklerini anlıyorum. DSİ'den İZSU'ya yazı yazıldı. O yazıda şu şöylenmiş, 'Size su verebiliriz ancak o suyun temizliğini garanti edemeyiz' yazmışlar” ifadelerini kullandı.