A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kapadokya, geleneksel mutfağıyla Michelin Rehberi 2026’ya dahil edilerek gastronomideki yerini uluslararası düzeye taşıdı.Michelin Rehberi, Kapadokya’nın kültürel ve lezzet mirasına resmi olarak yer verdi. KAPADOKYA, MİCHELİN REHBERİ 2026 SEÇKİSİNE DAHİL EDİLDİ Kapadokya, zengin gastronomi mirası ve yöresel mutfağıyla dikkat çekerek “Michelin Rehberi 2026” seçkisine dahil edildi. Böylece İstanbul, İzmir ve Muğla’dan sonra bu prestijli rehbere giren dördüncü bölge oldu. Kapadokya'nın geleneksel yemekleri, uluslararası lezzet otoritelerinin de ilgisini çekti. 2026 seçkisi, 4 Aralık 2025’te İstanbul’da düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak. BAKAN ERSOY SOSYAL MEDYADAN DUYURDU Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Orta Anadolu'nun binlerce yıllık lezzet mirasını bugüne taşıyan Kapadokya, İstanbul, İzmir ve Muğla’nın ardından Michelin Rehberi 2026 seçkisine dahil edildi.” ifadelerini kullandı. Gastronomi turizminde Türkiye’nin geldiği noktayı bu gelişmeyle bir kez daha ortaya koyduklarını belirten Bakan Ersoy, “Bu kıymetli süreçte emeği olan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Kapadokya'mızı koruyarak geleceğe taşıyan Kapadokya Alan Başkanlığımız başta olmak üzere sürece katkı sunan herkese teşekkür ediyor, Kapadokya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. KÜLTÜREL VE GASTRONOMİK ZENGİNLİK DİKKAT ÇEKTİ Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kapadokya’nın yalnızca doğal güzellikleriyle değil, çok kültürlü mutfağıyla da öne çıktığı vurgulandı. Bölgede, Hititlerden Osmanlılara kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan lezzetler öne çıkıyor. Michelin Rehberi müfettişlerinin ilgisini çeken Kapadokya mutfağı; tandır yemeklerinden güveçlere, fermente lezzetlerden yöresel mezelere kadar geniş bir çeşitlilik sunuyor. MİCHELİN'DEN AÇIKLAMA: “DERİN BİR ETKİ BIRAKTI” Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, Kapadokya’nın seçkiye dahil edilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kapadokya'nın mutfak geleneği bölgeyle derin bir bağ içinde, şefler yerel ürünler ve tarımı ustalıklarının her aşamasında temel birer unsur olarak kullanıyor. Bu bölgeyi tercih etmek için bir neden daha sunmak istiyoruz: Kapadokya'nın eşsiz gastronomi dünyasını deneyimlemek.” SEÇKİ ARALIK'TA AÇIKLANACAK Kapadokya’daki ilk Michelin Rehberi seçkisi, 4 Aralık 2025’te İstanbul’daki Four Seasons Hotel Bosphorus’ta yapılacak törenle duyurulacak. Seçkiye, Michelin Rehberi’nin internet sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden erişim sağlanabilecek.