Kalp ve damar sağlığınız için kabuklarını atmayın: Şifa çayına dönüştürün!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Mutfağın vazgeçilmezlerinden kuru soğan, sadece içiyle değil kabuğuyla da önemli sağlık faydaları sunuyor. Soğan kabuğunda bol miktarda C vitamini, A vitamini, E vitamini ve antioksidan maddeler bulunuyor. Bu bileşenler, bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hâle getiriyor.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINA KATKI


Bilimsel araştırmalara göre, soğan kabuğunda bulunan 'kvercetin' adlı madde, damarları koruyucu ve kan basıncını dengeleyici bir etkiye sahip. Bu nedenle düzenli tüketildiğinde kalp sağlığının korunmasına yardımcı oluyor.

ÇAY OLARAK TÜKETİLEBİLİR


Uzmanlar, soğan kabuğunu doğrudan yemek yerine çay şeklinde tüketmeyi öneriyor. Birkaç kuru soğan kabuğu kaynar suya eklenerek demlendiğinde, bağışıklığı destekleyen doğal bir bitki çayı elde edilebiliyor.

KULLANIMDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Soğan kabuğu kullanılmadan önce mutlaka güzelce yıkanmalı.

Aşırıya kaçmadan, haftada birkaç kez tercih edilmeli.

Herhangi bir sağlık sorunu olanlar, doktorlarına danışmadan soğan kabuğu çayı denememeli.



SÖZCÜ
 
Geri
Üst