Kale biberi hasadı başladı! Gastronomi turizmi desteği geliyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştirilen ve coğrafi işaret tescili bulunan Kale biberinin hasadına başlandı. Demirciler Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikle birlikte sezon açılışı yapıldı. Hasatta verimin yüksek, ürün kalitesinin ise tatmin edici seviyede olduğu bildirildi. 800 DEKARLIK ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Muhammet Eren, bölgede toplam 800 dekar alanda üretim yapıldığını belirtti. Eren, “Dekar başına ortalama 2,5 ton verim elde ediyoruz. Bu sezon oldukça başarılı geçiyor. Kale biberini zararlılardan korumak için doğal ve çevre dostu yöntemler tercih ettik. Üreticimiz artık daha bilinçli, modern tekniklerle üretim yapıyor, sürdürülebilirliğe önem veriyor” ifadelerini kullandı. FİYATLAR BEKLENTİYİ KARŞILADI Demirciler Mahallesi Muhtarı Süleyman Karauzun da bu yıl hasadın erken başladığını belirterek, “Tescilli Kale biberimiz oldukça kaliteli. Üreticimiz emeğinin karşılığını aldı. Fiyatlar da beklentiyi karşılıyor. Hepimize hayırlı olsun” dedi. GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKISI BEKLENİYOR Kale biberi, sadece tarımsal ürün olarak değil, aromatik lezzetiyle de ön plana çıkıyor. Ürünün yüksek verimi ve dikkat çeken tadı sayesinde, bölgeye gastronomi turizmi açısından da katkı sunması bekleniyor. Önümüzdeki dönemlerde ilçede tanıtım faaliyetlerinin artırılması planlanıyor. SÖZCÜ

Geri