A
Admin
Yönetici
Yönetici
PELİN PEKEDİS - EGE TELGRAF/ Kahvaltı sofralarına pratik ve lezzetli bir dokunuş eklemek isteyenler için mükemmel bir seçenek var: kahvaltılık peynir mezesi. Beyaz peynirin kremamsı dokusu, zeytinyağının aroması ve ceviz ile taze yeşilliklerin birleşimi, sofralarınıza hem renk hem de lezzet katıyor.
Evde kolayca hazırlanan bu meze, sadece birkaç temel malzeme ile sofrada yerini alıyor. 100 gram beyaz peynir, 3 yemek kaşığı lor veya labne peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı dövülmüş ceviz, taze maydanoz ve dereotu ile bir diş sarımsak, bu tarifin başrol oyuncuları. Üzerini süslemek için pul biber veya çörek otu da kullanılabiliyor.
Önce beyaz peyniri çatalla ezin ve lor ya da labne peyniriyle karıştırın. Taze yeşillikleri ince ince doğrayın, sarımsağı rendeleyin veya ezin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra zeytinyağı ve cevizi ekleyerek harmanlayın. Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve üzerini zeytinyağı ile pul biber ya da çörek otu ile süsleyin.
Peynirlerin tuzunu damak tadınıza göre ayarlamak, sarımsağı isteğe bağlı artırıp azaltmak ve yeşillik ile ceviz miktarını kişisel zevke göre değiştirmek, mezeyi daha da lezzetli hale getiriyor. Birkaç saat buzdolabında bekletmek ise tüm tatların birbirine geçmesini sağlayarak sofralarda unutulmaz bir lezzet oluşturuyor.
MALZEMELERLE PRATİK HAZIRLIK
Evde kolayca hazırlanan bu meze, sadece birkaç temel malzeme ile sofrada yerini alıyor. 100 gram beyaz peynir, 3 yemek kaşığı lor veya labne peyniri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı dövülmüş ceviz, taze maydanoz ve dereotu ile bir diş sarımsak, bu tarifin başrol oyuncuları. Üzerini süslemek için pul biber veya çörek otu da kullanılabiliyor.
HAZIRLANIŞI ÇOK KOLAY
Önce beyaz peyniri çatalla ezin ve lor ya da labne peyniriyle karıştırın. Taze yeşillikleri ince ince doğrayın, sarımsağı rendeleyin veya ezin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra zeytinyağı ve cevizi ekleyerek harmanlayın. Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve üzerini zeytinyağı ile pul biber ya da çörek otu ile süsleyin.
LEZZETİN SIRRI: PÜF NOKTALARI
Peynirlerin tuzunu damak tadınıza göre ayarlamak, sarımsağı isteğe bağlı artırıp azaltmak ve yeşillik ile ceviz miktarını kişisel zevke göre değiştirmek, mezeyi daha da lezzetli hale getiriyor. Birkaç saat buzdolabında bekletmek ise tüm tatların birbirine geçmesini sağlayarak sofralarda unutulmaz bir lezzet oluşturuyor.