A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, son bir yıl içerisinde tarım sektörüne yönelik hayata geçirdiği projeler ve sağladığı desteklerle hem üreticilerin yüzünü güldürdü hem de kırsalda kalkınmanın önünü açtı. Sulama altyapısından fidan dağıtımına, eğitim seminerlerinden çiftçi desteklerine kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmalarla, şehir genelinde tarımsal üretim ivme kazandı. 55 BİN METRE SULAMA BORUSU DAĞITILDI Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçe ve 50 kırsal mahallede muhtelif tür ve çapta 55 bin metre sulama borusu dağıtarak, üreticilerin modern sulama sistemlerine geçişini teşvik etti. Yaklaşık 18 Milyon TL maliyetle hayata geçirilen bu destek sayesinde, hem su tasarrufu sağlandı hem de verimlilik artırıldı. Proje ile tarımsal sulamada sürdürülebilirliğin önü açılırken, bölge çiftçisine önemli bir ekonomik katkı sunulmuş oldu. 145 BİN ZEYTİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen bir diğer önemli çalışmada ise, yaklaşık 145 bin zeytin fidanı üreticilere dağıtıldı. Yüzde 50’si Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen proje kapsamında; Andırın, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinden bin 100 çiftçi faydalandı. Toplam 4,5 Milyon TL maliyetle gerçekleştirilen bu fidan desteği, bölgedeki zeytin üretimini artırmayı ve katma değerli tarımsal ürünlerin çoğalmasını hedefliyor. ZEYTİN YETİŞTİRİCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, fiziki ve maddi desteklerin yanı sıra üreticilerin bilgi birikimini artırmaya da büyük önem veriyor. Bu kapsamda, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerinde, zeytin üreticilerine yönelik kapsamlı bir bilgilendirme programı gerçekleştirildi. Alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenen seminerde, zeytin yetiştiriciliğine dair teknik bilgiler, bakım süreçleri, budama teknikleri ve verim artırıcı uygulamalar üreticilerle paylaşıldı. DESTEKLER SÜRECEK: YENİ PROJELER YOLDA Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarım sektörüne verdiği desteği sadece geride kalan projelerle sınırlı tutmuyor. Önümüzdeki dönemde çok daha kapsamlı çalışmaların hayata geçirilmesi planlanıyor. Tarımsal kalkınmanın önünü açacak yeni projelerle, özellikle kırsalda yaşayan üreticilerin gelir düzeyini artırmak ve yerelde üretimin devamlılığını sağlamak hedefleniyor. BAŞKAN FIRAT GÖRGEL: “ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, tarıma yönelik desteklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş’ımızın ekonomik omurgalarından biri tarımdır. Özellikle kırsal bölgelerimizde geçimini topraktan sağlayan binlerce üreticimiz var. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu üreticilerimizin yanında olmayı bir görev biliyoruz. Son bir yıl içinde sulama altyapısından fidan desteğine kadar birçok projeyi hayata geçirdik. 55 bin metre sulama borusu dağıttık, 145 bin zeytin fidanını toprakla buluşturduk. Ayrıca üreticilerimizin bilgi düzeyini artırmak için eğitim seminerleri düzenledik” ifadelerini kullandı. YENİ PROJELERLE HEM ÜRETİM HEM DE KAPASİTEYİ ATIRACAĞIZ Tüm bu çalışmalarla, üreticimize hem ekonomik katkı sağladıklarını hem de geleceğe güvenle bakmalarını desteklediklerini belirten Başkan Görgel şu ifadalarda bulundu: “Elbette bu desteklerimiz artarak devam edecek. Önümüzdeki süreçte yeni projelerle, hem üretim kapasitesini artıracağız hem de şehrimizin tarım potansiyelini daha ileriye taşıyacağız. Kahramanmaraş, tarımsal üretimde öncü şehirlerden biri olma yolunda güçlü adımlarla ilerlemeye devam edecek”