A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmî okullarda görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2025 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme süreci resmen başladı. 12 Mayıs’ta başlayan başvuru süreci kapsamında, öğretmenler görev yaptıkları il sınırları içinde farklı bir okula atanmak için başvuru yapabilecek. Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri de il içi tayin ihtiyaç listeleri oldu. BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK? MEB’in yayımladığı takvime göre il içi tayin başvuruları, 12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, MEBBİS sistemi üzerinden öğretmenler tarafından şahsen gerçekleştirilecek. İL İÇİ TAYİN İHTİYAÇ LİSTESİ NEREDEN ÖĞRENİLİR? İl içi yer değiştirme kapsamında hangi okullarda öğretmen ihtiyacı olduğunu gösteren listeler, il milli eğitim müdürlüklerinin resmi internet sitelerinde yayımlanıyor. Her il müdürlüğü, kendi bünyesindeki boş norm kadroları kamuoyuna ilan ediyor. Öğretmenler, başvuru yapmadan önce bulundukları ilin millî eğitim müdürlüğünün web sayfasını ziyaret ederek güncel ihtiyaç listelerine ulaşabilir. İHTİYAÇ LİSTESİ AÇIKLANAN İLLERDEN BİRİ: MALATYA Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri kapsamında ihtiyaç listesini ve bu listeye yapılan eklemeleri yayımladı. KAYNAK: NTV