Kadın muhtar, hayvancılıkta örnek oldu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Ocakbaşı Köyü’nün muhtarı Asuman Akpolat, köyde yürüttüğü muhtarlık görevinin yanı sıra hayvancılık alanında da önemli bir başarıya imza atıyor. Üç dönemdir köy muhtarlığını başarıyla sürdüren Akpolat, aynı zamanda tarımsal üretim faaliyetleriyle hem köylülere hem de kadınlara örnek oluyor. Kadın Muhtarın Çiftçilik ve Hayvancılıkta Başarısı 46 yaşındaki Asuman Akpolat, eşi Kemal Akpolat ile birlikte kurduğu işletmede 60 büyükbaş ve 15 küçükbaş hayvan besliyor. Ayrıca arıcılıkla da uğraşan Akpolat, sabahın erken saatlerinde hayvanların bakımını üstlenerek yoğun bir güne başlıyor. Ev işlerini de aksatmadan sürdüren muhtar, köyün hem idari işlerini hem de tarımsal üretimini dengeli bir şekilde yönetiyor. Ürettiği sütün bir bölümünü tarımsal birliklere verirken, kalanını tereyağı ve ayran yaparak ekonomiye katkı sağlıyor. Kadın Gücünün Köydeki Temsilcisi Asuman Akpolat, kadınların üretim sürecindeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekerek, "Bu coğrafyada kadın güçlü bir figürdür. Üretimin temelinde her zaman kadın vardı ve var olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. Köy yaşamını sevdiğini belirten Akpolat, hem köyün sorunlarıyla ilgilenmenin hem de tarımsal üretimle ülke ekonomisine katkıda bulunmanın kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. Erzincan’daki kadınların tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler kat ettiğini ve gelecekte bu başarının daha da artacağına inandığını dile getirdi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Destek ve Takdir Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ocakbaşı Köyü’nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Asuman Akpolat’ın hayvancılık işletmesini yerinde inceleyerek takdirlerini iletti. Koçaker, kadın ve gençlerin tarımsal üretimdeki rolünün artmasının önemine vurgu yaparak, Bakanlık olarak bu kesimlere yönelik destek ve hibe programlarını sürdürdüklerini belirtti. Koçaker, aile işletmelerinin hayvancılık sektörünün gelişiminde kritik rol oynadığını ifade ederek, Erzincan genelinde benzer işletmelerin sayısını artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Muhtar Akpolat’ı hem kendi ailesi hem de kadın çiftçiler adına önemli bir misyon üstlendiği için tebrik etti. Köyde Kadın Liderliği ve Tarımsal Üretim Örneği Asuman Akpolat’ın hikayesi, köy yaşamında kadınların hem sosyal hem ekonomik alanda etkin rol oynayabileceğinin canlı bir örneği olarak dikkat çekiyor. Muhtarlık görevinin sorumluluğunu başarıyla yerine getirirken, aynı zamanda tarımsal üretim ve hayvancılık alanında gösterdiği performans, kırsal kalkınma ve kadın istihdamı açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Ocakbaşı Köyü’nde başlayan bu örnek model, Erzincan ve bölgedeki diğer köylere de ilham kaynağı oluyor.

Geri