A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Niğde Temsilciliği ile Niğde Halk Eğitim Merkezi (HEM) iş birliğinde düzenlenen el sanatları kursuna katılan kursiyerler, emeklerini sergiyle taçlandırdı. Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda kurulan stantta gerçekleşen sergide, 20 kursiyerin eğitim süreci boyunca hazırladığı el emeği ürünler beğeniye sunuldu. Ev hanımı Aynur Kıskacı da sergide yer alan isimler arasında yer aldı. Niğde Haber’e verdiği röportajda el emeği ürünlerini tanıtan Kıskacı, kurs sürecinin kendisi için hem öğretici hem de motive edici olduğunu belirtti. Kıskacı, “Evde geçen zamanımı üretime dönüştürmek ve kendi yeteneklerimi geliştirmek için bu kursa katıldım. Ortaya çıkan eserleri görmek gurur verici,” dedi. Sergide kolyelerden tablolara, el yapımı vazolardan çeşitli süs eşyalarına kadar birçok el sanatı ürünü vatandaşların ilgisine sunuldu. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, kadınların üretim süreçlerine katılımını desteklemek ve geleneksel el sanatlarını yaşatmak açısından önemli bir adım oldu. (Samet ÇINAR)