jeoloji Mühendisleri Odasından Doğan Yaşar açıklaması: “Şaşkınlık içerisindeyiz”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ege Telgraf Tv’de katıldığı canlı yayında isim vermeden Doğan Yaşar’ı eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İkide bir çıkıyor bilmiş bilmiş bir şeyler söylüyor. Dünyadan bir haber” dedi. Tugay’ın açıklamalarına Jeoloji Mühendisleri Odasından cevap geldi. Odadan yapılan açıklamada “Yöntemi kendisi de bilim insanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cemil Tugay’ın da kullanmaya başlamasının şaşkınlığı içerisindeyiz” ifadesine yer verildi. ODADAN CEVAP GELDİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Telgraf TV’de katıldığı canlı yayında su kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, açıklamalarının ardından isim vermeden Prof. Dr. Doğan Yaşar’ın sözlerini eleştirdi. Tugay’ın açıklamalarına ise TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu bir açıklamayla cevap verdi. “ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDEYİZ” Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay’ın, 28.07.2025 tarihinde basına açık bir toplantıda, Jeoloji Mühendisleri Odası ve TÜBA bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar’ı hedef alan talihsiz açıklamalarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bilime-Bilim insanlarına yönelik çok da yabancısı olmadığımız bu yöntemi kendisi de bilim insanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Cemil Tugay’ın da kullanmaya başlamasının şaşkınlığı içerisindeyiz; oysa konuşmaktan öte çözülmesi gereken problemler var. Sayın Cemil Tugay’ın bu problemlere odaklanmasının, afete dönmüş kentin selameti açısından daha hayırlı olacağı düşüncesindeyiz. Bu tür açıklamaların, Büyükşehir Belediyesinin kurumsal kimliğine zarar verdiğini, bilime ve bilim insanına olan saygının tercih değil bir zorunluluk olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz” CEMİL TUGAY NE DEMİŞTİ? Tugay, katıldığı canlı yayında “Cahilce konuşmalar duyuyorum. Bir tane hoca var yaşça büyük. İkide bir çıkıyor bilmiş bilmiş bir şeyler söylüyor. Dünyadan bir haber. Gidiyor barajın önünde poz veriyor. Ben söylemiştim kuraklık olacak diyor. Biz de biliyoruz kuraklık olduğunu. Yağmurun on gün sonra yağıp yağamayacağını tahmin ediyor musun? Demek ki bazı şeyler bizim de senin de kontrolünün dışında senin böyle konuşmanla olmuyor bu iş. Onun bildiğinden fazlasını bilen arkadaşlarımız var” dedi.

Geri