Japonların kahveyi tuzlu içme sebebi bakın neymiş! Japon geleneği dünyaya yayılıyor

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Günlük kahve alışkanlıklarınızı tamamen değiştirebilecek sıra dışı ama etkili bir yöntem var: kahveye tuz eklemek. İlk bakışta kulağa ilginç gelse de, bu küçük dokunuş Japonya ve Tayvan gibi ülkelerde yüzyıllardır uygulanıyor. Özellikle kahvenin acı, yanık ya da sert tadından hoşlanmayanlar için etkili bir alternatif sunuyor. BİR TUTAM TUZ, AROMAYI DENGELİYOR Kahvede zaman zaman hissedilen metalik, bitter ya da yanık tatlar pek çok kişinin keyfini kaçırabiliyor. Uzmanlar, kahveye az miktarda tuz eklemenin bu tür istenmeyen tatları nötralize ettiğini ve içimi daha dengeli hâle getirdiğini belirtiyor. Baristalara göre, “Tatlı değil ama daha tatlımsı ve dengeli bir tat profili elde etmek mümkün.” NE ZAMAN VE NASIL EKLENMELİ? Bu yöntem, filtre kahveden Türk kahvesine kadar pek çok türde uygulanabiliyor. Ancak doğru zamanlama önemli. Tuzu demleme veya pişirme işleminden önce, kahve telvesine ya da çekirdeğe eklemek gerekiyor. Kullanılması gereken miktar oldukça az: yalnızca bir çay kaşığının ucu kadar. Fazlası, kahvenin doğal aromasını bozarak içilemeyecek hâle getirebilir. KÜRESEL BİR GELENEK Kahveye tuz ekleme uygulaması Japonya ve Tayvan’da geleneksel bir hazırlama yöntemi olarak uzun süredir kullanılıyor. Bununla birlikte, dünyaca ünlü Amerikalı şef Alton Brown da bu yöntemi “kahve dünyasında devrim” olarak nitelendiriyor. Kahve dükkanlarında bu tekniği deneyen baristalar, özellikle sert kahve tatlarından hoşlanmayan müşterilerden olumlu geri dönüşler alındığını belirtiyor. MİKTARINA DİKKAT EDİLMELİ Bu uygulama bir “tuzlu kahve” tarifi değil; yalnızca lezzeti iyileştirmeye yönelik küçük bir dokunuş. Bu nedenle miktarı doğru ayarlamak son derece önemli. En iyi sonucu elde etmek için doğal deniz tuzu veya ince öğütülmüş sofra tuzu tercih edilmesi öneriliyor. (SÖZCÜ)
 
Geri
Üst